#1  
Old 14th September 2005, 10:10
mphayesuk mphayesuk is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK, East Midlands
Posts: 517
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Send a message via MSN to mphayesuk
Question Web Mail

Ok I have pointed a domain name to the mail server I can send e-mail from web mail no problem but I cant send mail to it. Dont know why.....

One point to mention is that when suse is starting up I get a warning that postfix is trying to start on ip xxx and port 21 but proftpd is already started on that ip and port "(default installation)". Is this part of the problem and if so how do I fix it, if not how do I fix it anyway.

One final question where would the mail logs be kept if I did a default installation.

Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14th September 2005, 10:58
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by mphayesuk
Ok I have pointed a domain name to the mail server I can send e-mail from web mail no problem but I cant send mail to it. Dont know why.....

One point to mention is that when suse is starting up I get a warning that postfix is trying to start on ip xxx and port 21 but proftpd is already started on that ip and port "(default installation)". Is this part of the problem and if so how do I fix it, if not how do I fix it anyway.
This is a huge problem. Postfix should run on port 25. Please have a look at /etc/postfix/main.cf.

Quote:
Originally Posted by mphayesuk
One final question where would the mail logs be kept if I did a default installation.

Thanks
On SuSE it's /var/log/mail (I think...).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 14th September 2005, 21:30
mphayesuk mphayesuk is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK, East Midlands
Posts: 517
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Send a message via MSN to mphayesuk
Default

OK cant find anything in the conf file for any port of ip settings, if you want I can post the file on here and you can look, incase I missed something.

Is there anything else I can try...

I am sure that when I installed it I did the check when you connect to localhost on port 25.... not sure of the command now but I did that and it worked.

HELP!!!!!!!!!!!!!!!
Reply With Quote
  #4  
Old 14th September 2005, 22:39
mphayesuk mphayesuk is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK, East Midlands
Posts: 517
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Send a message via MSN to mphayesuk
Default

Fixed the port problem I now get no errors when the server starts, which is a good thing, but I still cant send emails to the server...... emails are going out ok but just not coming in.

Any suggestons anyone....
Reply With Quote
  #5  
Old 14th September 2005, 22:58
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,983
Thanks: 825
Thanked 5,372 Times in 4,219 Posts
Default

Did you get any errors in the mail logs?

Did you select the correct mailstorage format for your setup in ISPConfig (Maildir or Mbox)? If you are not shure waht to select, just change it and send an email to see if it arrives.
Reply With Quote
  #6  
Old 14th September 2005, 23:17
mphayesuk mphayesuk is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK, East Midlands
Posts: 517
Thanks: 1
Thanked 3 Times in 3 Posts
Send a message via MSN to mphayesuk
Default

Where do I change that setting again???
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mail Configuration mphayesuk General 1 12th September 2005 13:16
Total Frustration-HELP palkat Installation/Configuration 17 3rd September 2005 17:28
Mailserver not receiving mail Unsaferanger Installation/Configuration 3 26th August 2005 08:59
Sending mail from webmail radioguy General 3 19th August 2005 09:37
mail() function not available in PHP??? dirk Programming/Scripts 4 26th May 2005 14:18


All times are GMT +2. The time now is 02:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.