Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Technical

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th December 2011, 20:32
FSNTiger FSNTiger is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default CentOS upgrade and BIND

After completing an upgrade to CentOS 6 to 6.1, the Bind service would not start. Upon further investigation the Bind service reported 2 zones which had errors. After deleting these zones, I was able to start the Bind service. Before the upgrade there were no problems and the service was able to start and restart without issue.

My question is this:
What in the upgrade from 6 to 6.1 could be causing problems, or is ISPConfig not compatible? (My guess is it works ok, just something in the upgrade, I do not know if there was a Bind update)
If a service is not started, should not the ISPConfig monitor screen show an error?
These zones were created in ISPConfig, is there a problem with how ISPConfig is saving them? (I am not thinking so since my other 8 zones work fine)

The error I was given was the zones contained no A records, yet from the ISPConfig control panel they had A records, same ones they had before the upgrade.

I am assuming this is an isolated incident, but I cannot be certain. I only have 3 ISPConfig servers, 2 of which are mirror DNS. Once I deleted those records they both came back online, so I have no other server to test on. I have an unconfigured testing environment which took the upgrades, but alas it has no DNS records so the error did not show up.

Any ideas? Thoughts?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 29th February 2012, 18:29
Hostech Hostech is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Please past output here of this file /etc/resolve.conf
__________________
Hostechsupport.com ~~~ Server Management & Monitoring | Helpdesk Support & Live Chat Support | Get in touch through sales@hostechsupport.com ~~~
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mail problems after crash, upgrade, restore... mike_p General 6 11th February 2011 13:00
pop3 and bind offline gamera General 4 8th October 2010 11:46
Security issue / Upgrade BIND henrygud Server Operation 1 23rd July 2008 12:30
BIND version 9.5.0, under chroot /var/named/chroot terranet Tips/Tricks/Mods 0 17th July 2008 19:29
saslauthd problem: bind: Address already in use fitti70 Server Operation 4 14th May 2007 22:51


All times are GMT +2. The time now is 19:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.