Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 3rd November 2011, 07:23
smartyscripts smartyscripts is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 15 Times in 5 Posts
Default ispconfig3 plus centos 5.6 unable to add websites

Hi to all I am new here, i been working with ispconfig3 in my local server with no problems, I just bought a godaddy dedicated server so it came with centos 5.6 , i proceed to install The Perfect Server CentOS 5.6 x86_64 i did everything just the way..
but when I installed ispconfig there was a problem

the ispconfig user was never added so i have to added manualy, plus another user appaps , well I did the proper permisions to the user end finally got running, but when i create a new website the user web etc never gets created so i have to create it manually too, I use this.

useradd web4 -g client1 -b /var/www/clients/client1 -s /bin/false
chown -R web1.client1 /var/www/clients/client1/web1


I google with no luck but i did found something the install does this
$command = "useradd -g ispconfig -d $install_dir ispconfig";

but in centos 5.6 doesnt recognize that command
it has to start li this /usr/sbin/useradd

so my question is how can I edit and where to change this
useradd -g ispconfig
for this
/usr/sbin/useradd -g ispconfig
so the user can get created everything works good exept for this I had to add the new users manually all that time,
any help will be appreciated ...

thanks in advance

Jimmy....
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 3rd November 2011, 08:53
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 36,202
Thanks: 829
Thanked 5,420 Times in 4,262 Posts
Default

Quote:
the ispconfig user was never added so i have to added manualy, plus another user appaps
Then ispconfig is not sinastalled properly. It will not work if you added them manually as other settings are missing too. Please reinstall ispconfig. The steps are:

1) Download ispconfig tar.gz and unpack it.
2) Run the uninstall-fedora.php script which is in the install subfolder.
3) reinstall ispconfig by running the install.php script.

Before you reinstall, you should check that the server is installed as described in the perfects etup guide for ISPConfig 3 and Centos 5.6 and that you run the uninstal and install script as root user.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 6th November 2011, 08:44
smartyscripts smartyscripts is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 15 Times in 5 Posts
Default Thank you sr. that solved all my problems

yes it was the problem but I did a clean install now its working
thank you you are the man..
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Centos 5.6 - Perfect Server - bind-chroot - error failed studiorobert HOWTO-Related Questions 10 28th September 2011 05:33
CentOS 5.6 ISPConfig 3 email not leaving server dlucy General 1 25th June 2011 10:31
amavis rejects all inbound emails aclhkaclhk Installation/Configuration 5 28th February 2010 04:24
HotSaNIC domino Tips/Tricks/Mods 23 6th November 2006 05:19
Howto suggestion suse PhP ver 4 + Ver 5 wwparrish Suggest HOWTO 11 7th August 2006 13:29


All times are GMT +2. The time now is 08:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.