Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 4th October 2011, 16:50
anubix anubix is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 32
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default can't send email after installing ispconfig 3 from email client

i had my email client sending email fine using the submission port,
but now i get a wrong username and password when i try to send mail.

i logged into the server and used telnet to send a test email and it worked?

why is the password for downloading the mail working,
but for sending it doesn't?

aren't these the same password.

and why did it stop working all of a sudden?

did a config file get reset without my knowledge?

any help is greatly appreciated.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th October 2011, 10:21
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Which tutorial (URL) did you use to set up your system? Are there any errors in your mail log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 5th October 2011, 17:29
anubix anubix is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 32
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default settings

i setup the perfect server with debian squeeze and ispconfig 3

i got everything working and then couldnt send an email from an email client.

then i got it to work after enabling the submission port in master.cf
and using that in the email client.

but all of a sudden i get an error message that the password is wrong now when i try to send email?

if you need me to check anything else just let me know and i will post it here.

thanks.


master.cf
# service type private unpriv chroot wakeup maxproc command + args
# (yes) (yes) (yes) (never) (100)
# ================================================== ========================
smtp inet n - - - - smtpd
submission inet n - - - - smtpd

error:
Oct 5 15:20:13 server amavis[19381]: (19381-11) (!)ClamAV-clamd av-scanner FAILED: run_av error: Too many retries to talk to /var/run/clamav/clamd.ctl (Can't connect to UNIX socket /var/run/clamav/clamd.ctl: Connection refused) at (eval 117) line 373.\n
Reply With Quote
  #4  
Old 5th October 2011, 17:32
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Please restart clamav and try to send again.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 5th October 2011, 18:07
anubix anubix is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 32
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default how to restart?

how do i restart clamav

using clamd?

sorry
Reply With Quote
  #6  
Old 5th October 2011, 18:35
anubix anubix is offline
Member
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 32
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ok i restarted it, not i will try to send email again

/var/log# /etc/init.d/clamav-daemon restart
* Stopping ClamAV daemon clamd /sbin/start-stop-daemon: warning: failed to kill 2581: No such process
[ OK ]
* Starting ClamAV daemon clamd LibClamAV Warning: ************************************************** *********
LibClamAV Warning: *** This version of the ClamAV engine is outdated. ***
LibClamAV Warning: *** DON'T PANIC! Read http://www.clamav.net/support/faq ***
LibClamAV Warning: ************************************************** *********
LibClamAV Warning: ************************************************** *********
LibClamAV Warning: *** This version of the ClamAV engine is outdated. ***
LibClamAV Warning: *** DON'T PANIC! Read http://www.clamav.net/support/faq ***
LibClamAV Warning: ************************************************** *********
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Control Panel - E-mail Tab is empty domi-nik General 15 14th April 2011 18:17
ISPconfig 3 some users cannot send email to outside Rockblade Installation/Configuration 7 29th April 2010 01:40
Email Attachment cant send out using ispconfig 2 cheesewizz Installation/Configuration 4 29th March 2010 03:27
Cant Send Email After Installing dkfilter coxeh Installation/Configuration 6 7th February 2008 14:22
how to configure postfix to send email out for a hosted domain nox171 Server Operation 24 13th July 2007 11:48


All times are GMT +2. The time now is 23:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.