Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 30th September 2011, 06:14
kwickcut kwickcut is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: nj usa
Posts: 223
Thanks: 14
Thanked 11 Times in 10 Posts
Default postfix error after upgrade

hello all i have just upgraded to ubuntu 10.04 and ispconfig 3.0.3.3 and now i am having troubles

first thing is in ispconfig under Status of Services it shows dns- server is not running and smtp server is not running.

now i restarted postfix
Code:
sudo /etc/init.d/postfix restart
and it is running but it still shows not running under under ispconfig.


when i goto a site and send an email i am getting the following error
Code:
(connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
i i found that this could mean that amavis is not running so i did the following

Code:
postconf -e 'content_filter = amavis:[127.0.0.1]:10024'
Reload/Restart postfix ..
Code:
postfix reload
And check if amavis is running..
Code:
netstat -tap | grep amavis
(you should see a LISTEN port..) but i dont get anything

any ideas


kwick
__________________
Operating system Ubuntu Linux 10.04.4
ISPConfig Version: 3.0.4.3
Webmin version 1.580
Kernel and CPU Linux 2.6.32-40-server on x86_64
Processor information AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor, 4 cores
Real memory 4.0 GB total
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 30th September 2011, 10:05
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,567
Thanks: 791
Thanked 4,979 Times in 3,900 Posts
Default

You have to upgrade ispconfig after you upgraded ubuntu and then select to reconfigure services in ispconfig. If you upgraded ispconfig first, then you have to do a manual ispconfig update now and choose to reconfigure services.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 30th September 2011, 11:46
kwickcut kwickcut is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: nj usa
Posts: 223
Thanks: 14
Thanked 11 Times in 10 Posts
Default

ok i did upgrade ubuntu first then ungraded ispconfig. where would i find this reconfigure services in ispconfig



kwick
__________________
Operating system Ubuntu Linux 10.04.4
ISPConfig Version: 3.0.4.3
Webmin version 1.580
Kernel and CPU Linux 2.6.32-40-server on x86_64
Processor information AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor, 4 cores
Real memory 4.0 GB total
Reply With Quote
  #4  
Old 30th September 2011, 12:10
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,567
Thanks: 791
Thanked 4,979 Times in 3,900 Posts
Default

download ispconfig tar.gz, unpack it and then run upfate.php script again.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 30th September 2011, 14:02
kwickcut kwickcut is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: nj usa
Posts: 223
Thanks: 14
Thanked 11 Times in 10 Posts
Default

so should i
Code:
cd /tmp
wget http://www.ispconfig.org/downloads/ISPConfig-3-stable.tar.gz
tar xfz ISPConfig-3-stable.tar.gz
cd ispconfig3_install/install/
then run
Code:
php -q install.php
and do the set up again like i did when i first installed ispconfig?

and this will not bother any sites that are running?

thanks again

kwick
__________________
Operating system Ubuntu Linux 10.04.4
ISPConfig Version: 3.0.4.3
Webmin version 1.580
Kernel and CPU Linux 2.6.32-40-server on x86_64
Processor information AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor, 4 cores
Real memory 4.0 GB total
Reply With Quote
  #6  
Old 1st October 2011, 00:42
kwickcut kwickcut is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: nj usa
Posts: 223
Thanks: 14
Thanked 11 Times in 10 Posts
Default

ok i have downloaded and ran the update script and i have the save issue postfix is running but ispconfig does not see it i think went wrong with the upgrade of Ubuntu



kwick
__________________
Operating system Ubuntu Linux 10.04.4
ISPConfig Version: 3.0.4.3
Webmin version 1.580
Kernel and CPU Linux 2.6.32-40-server on x86_64
Processor information AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor, 4 cores
Real memory 4.0 GB total
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting Email Working ISPConfig3 Squirrelmail and Courier etc Ian Wilson Installation/Configuration 17 19th June 2013 22:58
Postfix SMTP Auth to Dovecot Not Working -- HELP! Scratchpad Server Operation 6 12th April 2011 13:29
localhost postfix/master: fatal: bind 127.0.0.1 port 125: Permission denied g18c Installation/Configuration 4 24th March 2009 17:39
Centos 4.4 32bit Hangs, High Server load 3cwired_com Server Operation 11 16th November 2006 15:47
Verify email setup meekish Installation/Configuration 28 27th October 2006 15:36


All times are GMT +2. The time now is 12:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.