Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 27th August 2011, 02:01
spikes spikes is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 45
Thanks: 6
Thanked 2 Times in 1 Post
Default Roundcube login then logout again

I have upgraded from debian lenny to latest debian squeese. The new server use dovecot instead. When I login to roundcube the user logs in for about 3-5 seconds and then log me out again. If I use remember me then login logout continuously. Thank you
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 27th August 2011, 13:20
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Are there any errors in your mail log (in the /var/log/ directory)?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 27th August 2011, 19:20
CSsab CSsab is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 174
Thanks: 19
Thanked 32 Times in 27 Posts
Default

Try adding this to /etc/php5/apache2/php.ini

[suhosin]
suhosin.session.encrypt = Off


This turns off suhosin session encryption globally and there are other ways to turn off suhosin session encryption only for roundcube if you'd rather put a .htaccess in the web directory of your roundcube installation.

If you are still having problems change the default session lifetime in roundcube's main configuration file from the usual "30" to "50".

Also make sure the following package is installed:
php-mdb2-driver-mysql

Hope this helps.

Last edited by CSsab; 27th August 2011 at 19:23.
Reply With Quote
  #4  
Old 28th August 2011, 10:02
spikes spikes is offline
Member
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 45
Thanks: 6
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

Thank you for the response. I have tried all of the suggestions but it still logs me out. This is output from mail.log

Aug 28 19:15:42 server1 dovecot: imap-login: Login: user=<steve@bla.com>, method=PLAIN, rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
Aug 28 19:15:42 server1 dovecot: IMAP(steve@bla.com): Disconnected: Logged out bytes=39/449
Aug 28 19:15:42 server1 dovecot: imap-login: Login: user=<steve@bla.com>, method=PLAIN, rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
Aug 28 19:15:42 server1 dovecot: IMAP(steve@bla.com): Disconnected: Logged out bytes=301/1518
Aug 28 19:20:01 server1 dovecot: pop3-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
Aug 28 19:20:01 server1 dovecot: imap-login: Disconnected (no auth attempts): rip=127.0.0.1, lip=127.0.0.1, secured
Reply With Quote
  #5  
Old 28th August 2011, 11:25
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Do you have the same problem with a normal email client (like Thunderbird or Outlook) or another webmail package (like SquirrelMail)? If so, it's probably a problem with your IMAP server, otherwise it's probably RoundCube-related.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 28th August 2011, 16:10
CSsab CSsab is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 174
Thanks: 19
Thanked 32 Times in 27 Posts
Default

After determining that this is a roundcube issue, the next thing to check are possible timezone issues.

Log in to mysql as follows:
mysql -u root -p

and type this (to get the current time):
select now();

Does the output reflect your current timezone?

I usually have the same problem on a new squeeze system until I fix a few things. I can post the configuration of my working roundcube if you cannot get this resolved.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ispconfig 3 cant receive emails lishaw1968 Installation/Configuration 25 19th August 2013 10:37
F11 courier-imap fails. Nachogrande General 6 1st November 2010 17:55
ISPConfig 3 Send/Receive mail not working. Acidut General 6 4th April 2010 11:24
squirrelmail and postfix witoszek General 12 1st December 2009 18:07
Centos 5.2 + ISPConfig 3 tutorial - Problem with email tanakskool Server Operation 1 3rd June 2009 16:22


All times are GMT +2. The time now is 20:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.