Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 6th August 2011, 22:43
midcarolina midcarolina is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 254
Thanks: 1
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default Does anyone know how to get the mail to work in ISPConfig 3?

That's all there is to say. I've tried every suggestion. I have used two DNS (MX) records. One with domain registrar (which in my opinion TOTALLY defeats the purpose of even using ISPConfig), reconfigured /etc/hosts, reconfigured A records with MX records, you name it, it's been done. The mail system simply does not work.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 7th August 2011, 00:21
baicunko baicunko is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Which distribution are you using? anithing on /var/log/maillog ?
Reply With Quote
  #3  
Old 7th August 2011, 02:23
midcarolina midcarolina is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 254
Thanks: 1
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

I am using ISPConfig 3 on Fedora 14 x86_64 and there hasn't been anything showing problems in any mail logs, the "monitor" is all green light. I don't get it. Generally, I should be able to use mail.example.com on another mail server to get mail, like windows mail....doesn't work. Tried everything...Think I'm gonna scrap ISPConfig. It should serve as a stand alone DNS server, but it doesn't. You still need the domain registrar's DNS for it to even somewhat function. Not a real CP.
Reply With Quote
  #4  
Old 7th August 2011, 02:41
baicunko baicunko is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Quote:
Originally Posted by midcarolina View Post
I am using ISPConfig 3 on Fedora 14 x86_64 and there hasn't been anything showing problems in any mail logs, the "monitor" is all green light. I don't get it. Generally, I should be able to use mail.example.com on another mail server to get mail, like windows mail....doesn't work. Tried everything...Think I'm gonna scrap ISPConfig. It should serve as a stand alone DNS server, but it doesn't. You still need the domain registrar's DNS for it to even somewhat function. Not a real CP.
I don't know why you are using your domain registrar's DNS.
I've built my own nameservers in ISPConfig 3 with no problem at all.
http://www.howtoforge.com/how-to-run...and-fast-hosts
Try that,
then from the outer world do the following
telnet YOURDOMAIN 25
please upload your /var/log/maillog
Reply With Quote
  #5  
Old 7th August 2011, 02:55
midcarolina midcarolina is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 254
Thanks: 1
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

I have tried this too. Not exactly as these directions. So, allow me to try this configuration and then submit my results. That is precisely what my entire goal has been from the start. Hopefully you will be able to respond to the result tomorrow? I really want to try this. I even tried using Google's global DNS IPs, 8.8.8.8, and 8.8.4.4 So, without divulging you exact IPs, how were you able to get a unique IP for each nameserver? Thanks for all your help.
Reply With Quote
  #6  
Old 7th August 2011, 02:59
baicunko baicunko is offline
Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I'm hosting my own nameserver in only one computer for now, If you want real redundancy then you should get another server but for now it's ok
I've used godaddy and configured it like this.
I told godaddy I've got my own nameserver
ns1.domain.com
ns2.domain.com
both pointing at a certain IP
Then on my PC created the CNAME and the A records as shown in the tutorial.
After that you should try in terminal
dig yourdomain.com
and it should appear your ip.
Tell me how it goes
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
dovecot: lda: Fatal: Unknown user dpicella Installation/Configuration 1 22nd August 2010 02:59
ISPconfig 3 some users cannot send email to outside Rockblade Installation/Configuration 7 29th April 2010 01:40
procmail can't write Hellbound General 27 8th June 2009 21:51
localhost postfix/master: fatal: bind 127.0.0.1 port 125: Permission denied g18c Installation/Configuration 4 24th March 2009 17:39
Core 4: Error Messages on Fresh Install re CTX/SSL jjw Installation/Configuration 30 6th September 2006 12:16


All times are GMT +2. The time now is 13:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.