#1  
Old 4th August 2011, 19:27
mentes mentes is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Spain
Posts: 132
Thanks: 4
Thanked 15 Times in 13 Posts
Default webmail url [solved]

I have installed Roundcube, and it is working fine but I have some questions about the url to access them.

I can access from http://clientdomain.com:8080/webmail

Why I need to use port 8080? How can I access without typing port?

How I can do a subdomain for access from http://webmail.clientdomain.com/ to Roundcube? Can I do that it automatically for a new sites ?

I have checked /etc/roundcube/main.inc.php & /etc/roundcube/apache.conf but I haven't seen anything port related.

Last edited by mentes; 6th August 2011 at 19:00.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 4th August 2011, 19:28
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,777
Thanks: 821
Thanked 5,332 Times in 4,184 Posts
Default

Quote:
Why I need to use port 8080? How can I access without typing port?
Just remove :8080 from the URL.

Quote:
How I can do a subdomain for access from http://webmail.clientdomain.com/
Create a new website webmail.clientdomain.com and install roundcube into that website.

Quote:
Can I do that it automatically for a new sites ?
No.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 4th August 2011, 19:35
mentes mentes is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Spain
Posts: 132
Thanks: 4
Thanked 15 Times in 13 Posts
Default

If I remove :8080 I get an ERROR 500 - Internal Server Error!

I don't want install roundcube for each domain. I think I can use http://webmail.clientdomain.com/ using CNAME, but I'm not sure how do that.
Reply With Quote
  #4  
Old 4th August 2011, 19:43
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,777
Thanks: 821
Thanked 5,332 Times in 4,184 Posts
Default

Quote:
If I remove :8080 I get an ERROR 500 - Internal Server Error!
Check the error.log of the website for the error message.

Quote:
I think I can use http://webmail.clientdomain.com/ using CNAME, but I'm not sure how do that.
CNAME is a dns record, this is required because otherwise the subdomain does not exist, but that not enough to display the website. You will have to add a aliasdomain to that website for every additional domain too.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 4th August 2011, 20:02
mentes mentes is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Spain
Posts: 132
Thanks: 4
Thanked 15 Times in 13 Posts
Default

[Thu Aug 04 19:48:08 2011] [error] [client 81.39.9.247] SoftException in Application.cpp:221: File "/usr/share/roundcube/index.php" is not in document root of Vhost "/var/www/domain.es/web"
[Thu Aug 04 19:48:08 2011] [error] [client 81.39.9.247] Premature end of script headers: index.php

And I have tried to create a subdomain for redirect to roundcube but doesn't work:

Host: webmail
Domain: clientdomain.com
Redirect Type: R, L
Redirect: Path: http://www.clientdomain.com/webmail/
Active: yes
Reply With Quote
  #6  
Old 4th August 2011, 20:18
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 35,777
Thanks: 821
Thanked 5,332 Times in 4,184 Posts
Default

Quote:
[Thu Aug 04 19:48:08 2011] [error] [client 81.39.9.247] SoftException in Application.cpp:221: File "/usr/share/roundcube/index.php" is not in document root of Vhost "/var/www/domain.es/web"
[Thu Aug 04 19:48:08 2011] [error] [client 81.39.9.247] Premature end of script headers: index.php
Which php mode do you use for that website? And have you added the path /usr/share/roundcube/ to the allowed open_basedir paths of that website?

Quote:
And I have tried to create a subdomain for redirect to roundcube but doesn't work:

Host: webmail
Domain: clientdomain.com
Redirect Type: R, L
Redirect: Path: http://www.clientdomain.com/webmail/
Active: yes
Thats wont work as you acn not reach roundcube at the URL http://www.clientdomain.com/webmail. Please see my description above on how to configure roundcube for that.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Horde Groupware Webmail Edition ByteMe Networking Tips/Tricks/Mods 17 20th December 2012 10:12
webmail url blocker General 1 28th November 2008 14:28
website and webmail with same URL hvrossum Installation/Configuration 1 1st January 2008 20:43
Change of URL in Webmail in second domain jofranco General 1 8th May 2006 00:37
Problem with Webmail URL, uses local network and not internet danf.1979 General 8 24th December 2005 16:24


All times are GMT +2. The time now is 04:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.