#1  
Old 13th April 2011, 22:22
jribeiro jribeiro is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default DNS Not working

Hi there!!

Really sorry to trouble everyone with another dns related issue but I've read numerous threads with no luck...

I have ISPConfig 3 + Centos 5.5.

The domain I'm trying to configure is sostudent.com. Created ns1.sostudent.com and ns2.sostudent.com and assigned to the right ip: 85.139.252.201

The ispconfig is shown in attachement.

However I can't access the domain and the tool intodns says "I could not get any nameservers from your nameservers (the ones listed at the parent server). Please verify that they are not lame nameservers and are configured properly. "

http://www.intodns.com/sostudent.com

I bought the manual but still can't get through this... I'm newbie!

Thanks everyone
Attached Images
 
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 14th April 2011, 09:33
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,174
Thanks: 829
Thanked 5,412 Times in 4,255 Posts
Default

Please run this command on the shell and post the output:

dig @localhost sostudent.com
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 14th April 2011, 09:44
jribeiro jribeiro is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by till View Post
Please run this command on the shell and post the output:

dig @localhost sostudent.com
Thanks for the reply!!

Result:
; <<>> DiG 9.3.6-P1-RedHat-9.3.6-4.P1.el5_5.3 <<>> @localhost sostudent.com
; (1 server found)
;; global options: printcmd
;; Got answer:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: SERVFAIL, id: 51119
;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

;; QUESTION SECTION:
;sostudent.com. IN A

;; Query time: 2214 msec
;; SERVER: 127.0.0.1#53(127.0.0.1)
;; WHEN: Thu Apr 14 08:42:01 2011
;; MSG SIZE rcvd: 31
Reply With Quote
  #4  
Old 14th April 2011, 11:39
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,174
Thanks: 829
Thanked 5,412 Times in 4,255 Posts
Default

restart bind and then check the syslog and messages log file for errors.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 14th April 2011, 13:14
jribeiro jribeiro is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks again!! No errors I think. Please check the image bellow
Attached Images
 
Reply With Quote
  #6  
Old 14th April 2011, 16:01
jribeiro jribeiro is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi there!!

Some more info...

telnet localhost 53
Responds OK

telnet localip 53
Unable to connect

telnet publicip 53
Unable to connect

This is happens both with ispconfig firewall active and inactive...

What's is going wrong here?? Can anyone help?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
dns, nameservers

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ISPConfig 3 DNS not working for remote domains phorce1 Installation/Configuration 20 17th September 2010 23:23
No SPF record. beryl Installation/Configuration 6 17th May 2007 19:52
Dns question Mahir Installation/Configuration 48 14th November 2006 10:19
FC4 Setup DNS and ISPCONFIG issues The General Installation/Configuration 7 15th May 2006 09:45
Pri & Slave DNS HOWTO (FC4) ppettigrew Suggest HOWTO 0 1st April 2006 15:35


All times are GMT +2. The time now is 15:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.