Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Server Operation

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 26th June 2006, 22:17
Nerd4Rent Nerd4Rent is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Outlook 2003 with Postfix loses Mail Quietly lost connection after AUTH

My postfix server was logging this error :
postfix/smtpd[2966]: lost connection after AUTH from unknown[71.00.18.255]

The outlook 2003 user was getting successful mail sent message but the messages were lost and never made it to the recipients. Postfix never saw a message from the SMTP connection.

I searched long and hard and finally found the problem: AOL antivirus.
It is listed in Microsoft's support database but that wasn't where I went to look for postfix problems, I came here.

So I thought I'd post this to let you know the problem.

AOL antivirus scans emails and if the message has more than four recipients, the message is never sent but outlook thinks it was. It affected Outlook 2003 for me. Disabling AOL's email scanner fixed the problem.

The real solution is to stop using AOL as it is an inferior product at a high price but that's out of my control.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 27th June 2006, 12:26
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Thanks for the hint. It's good to know this.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cant get mail after applying the update 2.1.2 mphayesuk Installation/Configuration 2 31st December 2008 14:48
Postfix: connection to mail server REFUSED sramdane Server Operation 5 23rd May 2006 23:03
Perfect Xen 3.0 setup for Debian gurneyzap HOWTO-Related Questions 4 26th March 2006 11:30
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs ebbay Installation/Configuration 9 4th March 2006 11:47
postfix starts and stops why lhatle Installation/Configuration 2 21st December 2005 15:20


All times are GMT +2. The time now is 19:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.