#1  
Old 3rd March 2011, 13:39
jagsler jagsler is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default postfix problem

Hi!

I just followed this tutorial on how to set up postfix.

When I try to send a mail to the account mentioned in the tutorial (sales@example.com) I receive a mail in my user account (/var/spool/mail/user) with the following:

Code:
From MAILER-DAEMON  Thu Mar  3 13:35:07 2011
Return-Path: <>
X-Original-To: user@localhost.localdomain
Delivered-To: user@localhost.localdomain
Date: Thu,  3 Mar 2011 13:35:07 +0100 (CET)
From: MAILER-DAEMON@phunix02.2contact.ltd (Mail Delivery System)
Subject: Undelivered Mail Returned to Sender
To: user@localhost.localdomain
Auto-Submitted: auto-replied
Content-Type: multipart/report; report-type=delivery-status;
	boundary="C8AF9A2CF7.1299155707/phunix02.2contact.ltd"
Status: RO

Part 1:
Content-Description: Notification
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii

This is the mail system at host phunix02.2contact.ltd.

I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below.

For further assistance, please send mail to postmaster.

If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.

                   The mail system

<sales@example.com>: Host or domain name not found. Name service error for
    name=mail.example.com type=AAAA: Host not found

Part 2:
Content-Description: Delivery report
Content-Type: message/delivery-status


Part 3:
Content-Description: Undelivered Message
Content-Type: message/rfc822

From user@localhost.localdomain Thu Mar  3 13:35:07 2011
Return-Path: <user@localhost.localdomain>
X-Virus-Scanned: amavisd-new at localhost
From: user <user@localhost.localdomain>
Date: Thu, 03 Mar 2011 13:34:58 +0100
To: sales@example.com
Subject: JKSJHdjhsd
User-Agent: Heirloom mailx 12.5 7/5/10
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii

sdfsdfsdfjsdfhsdjfhsdfsd
fsdf
sdf
I also installed Squirrelmail, but when I try to log in with the sales@example.com account I get the following error:

Code:
ERROR:
ERROR: Connection dropped by IMAP server.
Does anyone know where I went wrong and how to make it work?
Thanks!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 4th March 2011, 03:02
carlosinfl carlosinfl is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: Orlando, FL
Posts: 70
Thanks: 3
Thanked 4 Times in 4 Posts
Send a message via AIM to carlosinfl
Default

I don't get the issue you're trying to address. The message you posted looks odd. First DNS doesn't look configured properly on your server.

Then you appear to have an IMAP issue as well. Can you clarify a bit more for us?
Reply With Quote
  #3  
Old 4th March 2011, 15:39
jagsler jagsler is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Somewhere in the tutorial it shows how to send a mail to the sales@example.com account you've created and then at the end when you log in with the sales@example.com account in the webmail you can see the mail you send, however when I try to send this testmail it just gets returned by the MAILER-DEAMON and when I try to log on in the webmail it also shows an error.

So my issue is why doesn't the mail get delivered to the sales account like in the tutorial?
Reply With Quote
  #4  
Old 4th March 2011, 17:24
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Any errors in your mail log?

Also, please make sure that example.com is listed in /etc/hosts.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 4th March 2011, 19:22
jagsler jagsler is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks adding the example.com to the /etc/hosts file solved the "Host not found" problem.

When I look at the maillog I can see a lot of things going wrong, but being very new to this I have no idea where to start solving them. Below is what I get when I try to send the testmail to sales@example.com

Code:
Mar  4 19:15:40 phunix02 sendmail[17991]: p24IFe57017991: from=user, size=248, class=0, nrcpts=1, msgid=<201103041815.p24IFe57017991@localhost.localdomain>, relay=root@localhost
Mar  4 19:15:40 phunix02 postfix/smtpd[17993]: connect from phunix02[127.0.0.1]
Mar  4 19:15:40 phunix02 sendmail[17991]: STARTTLS=client, relay=[127.0.0.1], version=TLSv1/SSLv3, verify=FAIL, cipher=DHE-RSA-AES256-SHA, bits=256/256
Mar  4 19:15:40 phunix02 postfix/trivial-rewrite[17995]: warning: do not list domain localhost.localdomain in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
Mar  4 19:15:40 phunix02 postfix/trivial-rewrite[17995]: warning: do not list domain localhost.localdomain in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
Mar  4 19:15:40 phunix02 postfix/smtpd[17993]: 235AAA00AA: client=phunix02[127.0.0.1], sasl_sender=user@localhost.localdomain
Mar  4 19:15:40 phunix02 postfix/cleanup[18000]: 235AAA00AA: message-id=<201103041815.p24IFe57017991@localhost.localdomain>
Mar  4 19:15:40 phunix02 postfix/qmgr[29905]: 235AAA00AA: from=<user@localhost.localdomain>, size=720, nrcpt=1 (queue active)
Mar  4 19:15:40 phunix02 sendmail[17991]: p24IFe57017991: to=sales@example.com, ctladdr=user (500/500), delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=30248, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=2.0.0, stat=Sent (Ok: queued as 235AAA00AA)
Mar  4 19:15:40 phunix02 postfix/smtpd[17993]: disconnect from phunix02[127.0.0.1]
Mar  4 19:15:55 phunix02 dccproc[18031]: no working DCC servers dcc1.dcc-servers.net dcc2.dcc-servers.net dcc3.dcc-servers.net ... at 142.27.70.211 209.169.14.2
Mar  4 19:15:59 phunix02 postfix/smtpd[18037]: connect from unknown[127.0.0.1]
Mar  4 19:15:59 phunix02 postfix/trivial-rewrite[17995]: warning: do not list domain localhost.localdomain in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
Mar  4 19:15:59 phunix02 postfix/trivial-rewrite[17995]: warning: do not list domain localhost.localdomain in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
Mar  4 19:15:59 phunix02 postfix/smtpd[18037]: 85D60A2D4A: client=unknown[127.0.0.1]
Mar  4 19:15:59 phunix02 postfix/cleanup[18000]: 85D60A2D4A: message-id=<201103041815.p24IFe57017991@localhost.localdomain>
Mar  4 19:15:59 phunix02 postfix/qmgr[29905]: 85D60A2D4A: from=<user@localhost.localdomain>, size=1181, nrcpt=1 (queue active)
Mar  4 19:15:59 phunix02 postfix/trivial-rewrite[17995]: warning: do not list domain localhost.localdomain in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
Mar  4 19:15:59 phunix02 postfix/smtpd[18037]: disconnect from unknown[127.0.0.1]
Mar  4 19:15:59 phunix02 amavis[15079]: (15079-02) Passed CLEAN, MYNETS LOCAL [127.0.0.1] [127.0.0.1] <user@localhost.localdomain> -> <sales@localhost.localdomain>, Message-ID: <201103041815.p24IFe57017991@localhost.localdomain>, mail_id: 40gF4NNr2o66, Hits: 0.179, size: 720, queued_as: 85D60A2D4A, 19369 ms
Mar  4 19:15:59 phunix02 postfix/smtp[18001]: 235AAA00AA: to=<sales@localhost.localdomain>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=19, delays=0.06/0/0.01/19, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok, id=15079-02, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as 85D60A2D4A)
Mar  4 19:15:59 phunix02 postfix/qmgr[29905]: 235AAA00AA: removed
Mar  4 19:15:59 phunix02 postfix/cleanup[18000]: 8DD54A00AA: message-id=<201103041815.p24IFe57017991@localhost.localdomain>
Mar  4 19:15:59 phunix02 postfix/qmgr[29905]: 8DD54A00AA: from=<user@localhost.localdomain>, size=1325, nrcpt=1 (queue active)
Mar  4 19:15:59 phunix02 postfix/local[18039]: 85D60A2D4A: to=<sales@localhost.localdomain>, relay=local, delay=0.04, delays=0.01/0.02/0/0.01, dsn=2.0.0, status=sent (forwarded as 8DD54A00AA)
Mar  4 19:15:59 phunix02 postfix/qmgr[29905]: 85D60A2D4A: removed
Mar  4 19:15:59 phunix02 postfix/smtp[18040]: 8DD54A00AA: to=<jmul@2contact.com>, orig_to=<sales@localhost.localdomain>, relay=none, delay=0.02, delays=0.01/0.01/0/0, dsn=5.4.4, status=bounced (Host or domain name not found. Name service error for name=2contact.com type=AAAA: Host found but no data record of requested type)
Mar  4 19:15:59 phunix02 postfix/cleanup[18000]: 94A48A2D4B: message-id=<20110304181559.94A48A2D4B@phunix02.2contact.ltd>
Mar  4 19:15:59 phunix02 postfix/qmgr[29905]: 94A48A2D4B: from=<>, size=3454, nrcpt=1 (queue active)
Mar  4 19:15:59 phunix02 postfix/bounce[18041]: 8DD54A00AA: sender non-delivery notification: 94A48A2D4B
Mar  4 19:15:59 phunix02 postfix/trivial-rewrite[17995]: warning: do not list domain localhost.localdomain in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
Mar  4 19:15:59 phunix02 postfix/qmgr[29905]: 8DD54A00AA: removed
Mar  4 19:15:59 phunix02 postfix/local[18039]: 94A48A2D4B: to=<user@localhost.localdomain>, relay=local, delay=0.02, delays=0.01/0/0/0.01, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to mailbox)
Mar  4 19:15:59 phunix02 postfix/qmgr[29905]: 94A48A2D4B: removed
The jmul@2contact.com is my mail account.
Reply With Quote
  #6  
Old 5th March 2011, 13:54
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,740 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Mar 4 19:15:59 phunix02 postfix/trivial-rewrite[17995]: warning: do not list domain localhost.localdomain in BOTH mydestination and virtual_mailbox_domains
Please remove localhost.localdomain from your MySQL table.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How cai remove amavis from postfix ? gabrix Server Operation 16 2nd October 2012 09:58
Email Could not send and receive piseth Installation/Configuration 16 17th July 2010 18:27
ERROR: Connection dropped by IMAP server. [Centos 5.4, courier imap,squirrel, etc] darevil HOWTO-Related Questions 7 9th June 2010 14:49
ISPConfig3 Mail Warn Errors reason8 General 3 25th November 2009 13:58
421 Unexpected failure Lizard King Installation/Configuration 20 7th July 2009 20:43


All times are GMT +2. The time now is 00:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.