Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 22nd June 2006, 15:13
geek.de.nz geek.de.nz is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 65
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Send a message via ICQ to geek.de.nz Send a message via MSN to geek.de.nz
Default ISPConfig running on default web server (port 80)

I would like to run ISPConfig on the default web server port together with the normal web server (Apache). Is that possible? Does it mean a security threat because ISPConfig adds users etc, so any web app could add users etc?

Shouldn't there be a way to let apache run as a different user in case of ISPConfig with a Virtual Host directive or something?

I want to save resources by running just one web-server because my system runs on a vserver with limited memory and I've got quite a few other servers running, which I don't want to turn off. ISPConfig is not used at the moment, because I've got no commercial clients.
__________________
Always mention at least your distribution/version! You can add it in your signature if you don't want to always type it. ;-)

Distributions:
Ubuntu 5.10 with custom kernel (2.6.16-suspend2),
Debian Sarge 3.1 and Etch

Please submit your ISP or Webhost to (free)
http://www.ihostnz.com
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 23rd June 2006, 00:17
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by geek.de.nz
I would like to run ISPConfig on the default web server port together with the normal web server (Apache). Is that possible?
Only if you have two IP addresses. Then you can use one IP address for your main Apache and the other one for ISPConfig.

Quote:
Originally Posted by geek.de.nz
Shouldn't there be a way to let apache run as a different user in case of ISPConfig with a Virtual Host directive or something?

I want to save resources by running just one web-server because my system runs on a vserver with limited memory and I've got quite a few other servers running, which I don't want to turn off. ISPConfig is not used at the moment, because I've got no commercial clients.
I've never tried this, and I don't recommend it. The purpose of having two separate Apaches is that if your main Apache goes down, you can still access ISPConfig and try to fix things.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 30th March 2008, 22:37
vinodadhikary vinodadhikary is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 15
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have two IPs. I also posted a new thread but no replies so far. Falko, you seem to be the guru of ispconfig. Can you help me with this. I have two public ips and I want to run ispconfig in one and apache in other.

Thank you
Reply With Quote
  #4  
Old 31st March 2008, 10:32
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Create vhost that listens on one IP address in your apache2.conf or httpd.conf file and then use mod_proxy to access the ISPConfig interface:

http://www.howtoforge.com/apache_rev...roxy_ispconfig
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 05:35
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 12:19
SP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" - Page 6 (changes) LuisC-SM HOWTO-Related Questions 0 21st April 2006 15:16
How to install BFD (Brute Force Detection) domino Tips/Tricks/Mods 9 31st March 2006 22:40
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 02:30


All times are GMT +2. The time now is 18:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.