#1  
Old 16th June 2006, 21:49
hans2512 hans2512 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Zend Optimizer

Hello guys

can some one tell me why Zend Optimizer is still version 1.3

In need to run php scripts that requer Zend Optimizer 2.0 or above

On the zend site there is a version 3.0.

Please update it in ispconfig or can some one tell me how to upgrade zend without breaking the isp configuration even after an upgrade of ispconfig

thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 17th June 2006, 02:55
Edi Edi is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Bayern
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Hallo

Just download the ZendOptimizer 3.
For installation follow the instructions in the User-Guide.
Its easy.

No Problems on my system with Suse 9.3, php4

Edi
Reply With Quote
  #3  
Old 17th June 2006, 12:14
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

The Zend Optimizer isn't needed in ISPConfig because the PHP files aren't encoded. It is a remainder from 42goISP where the PHP files are encoded.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 17th June 2006, 15:23
hans2512 hans2512 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Falko,
the zend optimizer is not needed for ispconfig but is enabled in php for appliaction that run on the website.

zend is by default already active when you compile ispconfig.
So updated it to a new version when ispconfig is compiled again and
no changes are lost when we make then in the config files.

some php appications that are made by 3the party developers need an updated version of zend optimizer.
Reply With Quote
  #5  
Old 17th June 2006, 16:13
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,401
Thanks: 834
Thanked 5,493 Times in 4,324 Posts
Default

It seem that you mix up the the ISPConfig PHP with the PHP that runs on your main webserver.

The zend optimizer is never needed in the ISPCOnfig PHP because there is no package available for ISPConfig that needs a zend optimizer!
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Apache2-SSL-PHP5-Howto (+ Zend Optimizer And IonCube Loader) kevin HOWTO-Related Questions 8 23rd January 2006 12:11


All times are GMT +2. The time now is 16:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.