Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Feature Requests

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 6th September 2005, 11:47
Zoon Zoon is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Make the installer a bit more forviging

Heya,

Am installing ISPConfig on another FC4 server (already installed it on another successfully) and this is the 7th time I've had to rm -rf the home/admispconfig and root/ispconfig due to typos in the mysql password, typing the wrong IP address, that kinda thing.

So, my suggestion is that if the install script throws an error, instead of just saying "Your install failed, you'll need to do it again", that it prompts and says "that value didn't work, please try it again".

For example if when its asking for the DB username and password details if I type the password wrong, instead of saying "error could not connect to DB, install failed" it says "error could not connect to DB" and then asks for the DB server, username and password again.

Would make the installer a bit more forgiving and save having to wait for the whole thing to recompile over again!

Cheers
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 8th October 2005, 23:06
themachine themachine is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Texas, USA
Posts: 109
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Agreed... but....

i have to agree... I had to re-start the installing a few times after borking the SSL cert info. A bit of second guessing "is this correct?" wouldn't be bad.

However, I have to say thank you to all the developers involved! The installation was flawless (once you get the info right). I don't think I've installed anything so complex yet have it work the first time!

Thanks.
Reply With Quote
  #3  
Old 9th October 2005, 06:55
domino domino is offline
Senior Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 364
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 8 Posts
Default

Good, point. I remember how I felt trying to install linux and ISPC the first time. Making sure I dotted my "i" and crossed my "t"s. Seamed to take forever the first time. After the 5th server install, I can prolly do it with my eyes closed. But yes, the first 2x was a horrible experience. Double checks are a welcome feature.
__________________
Shuttle XPC | Intel 865g | P4 3.2Ghz | ATI 9800 Pro
Hosts: Ubuntu 6.10 ~ XGL-Beryl SVN-Gnome | OS X 10.4.8 | WindowsXP
Virtual Appliances: Ubuntu Server 6.10 | WindowsXP | CentOS 4.4
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Could not make OpenSSL yontengyatso Installation/Configuration 3 3rd November 2005 10:50
How to make it start automatically after system reset? KenMcGinnis Installation/Configuration 3 8th August 2005 12:25


All times are GMT +2. The time now is 00:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.