Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 7th October 2010, 21:57
anomaly0617 anomaly0617 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Default site when IP address used?

Hi all,

I've got a server running Falko's Perfect Server build and ISPConfig3. The server lives behind a firewall (Internal IP 172.18.22.1), and select ports are being forwarded inbound to the server (Internal IP 172.18.22.12).

I've got the server successfully set up to host multiple sites. Having no problems there.

The issue is when someone visits the outside IP address (ie: http://69.81.23.21*) instead of a FQDN. The server appears to display the first site in the list of sites. Is there a way in ISPConfig to specify what site comes up when someone goes to the IP address instead of to a FQDN URL?

* Made up IP

Thanks, in advance!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 7th October 2010, 22:02
edge edge is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: The Netherlands
Posts: 2,033
Thanks: 260
Thanked 145 Times in 127 Posts
Default

http://www.howtoforge.com/forums/sho...21&postcount=7
__________________
Never execute code written on a Friday or a Monday.
Reply With Quote
  #3  
Old 7th October 2010, 22:08
anomaly0617 anomaly0617 is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the quick response, Edge!

I knew of the symbolic link trick, but I didn't want to drop to the console and futz around if there was already a way to do this from the ISPConfig admin interface. Many times I'm left to solve problems that have been created by people trying to circumvent a working system.

FYI, I just threw the symlink in place and restarted the httpd daemon, and all is well again.

Thanks!
Reply With Quote
  #4  
Old 8th October 2010, 10:26
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

When apache is not finding a matching vhost for the combination of IP and domain name, then it uses the first vhost that it finds for the IP address. To redirect these non matching queries to a specific vhost, use a so named default vhost. Please see here:

http://www.howtoforge.com/forums/sho...31&postcount=2
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
default site, outside ip, perfect server, vhost

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix Timeout after DATA from some emails treeman Server Operation 13 25th September 2013 12:51
Proftpd + MySQL virtual users, can't connect geekman HOWTO-Related Questions 28 27th September 2010 18:03
Mail server using Postfix, Dovecot, Mysql... Postfix virtual maps doesn't work?? tarasbuljba HOWTO-Related Questions 33 28th May 2010 14:33
Mail System Error - Returned Mail tristanlee85 General 16 16th March 2008 09:40
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs pontifex HOWTO-Related Questions 2 26th October 2005 17:54


All times are GMT +2. The time now is 09:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.