Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 30th September 2010, 17:26
h0t1ce h0t1ce is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Odd: same client, different domains sharing accounts?

Hi,

I have a client that has 2 domains. example: comp1.com and comp2.com

only one account employee@comp1.com was created. But for some reason sending an email to employee@comp2.com (doesn't exist) will send the email to employee@comp1.com.

Is there a setting to prevent this from happening?

thanks for your time


Martin
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 1st October 2010, 10:55
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,340
Thanks: 810
Thanked 5,173 Times in 4,055 Posts
Default

Is the second domain a separate website or is it a co-domain?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 1st October 2010, 14:40
h0t1ce h0t1ce is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Both domains are individual entries in the "sites" folder.

Looking at the 'co-domain' tab for each doesn't show an entry of the other domain either.
Reply With Quote
  #4  
Old 1st October 2010, 14:48
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,340
Thanks: 810
Thanked 5,173 Times in 4,055 Posts
Default

Ok, then the domain names are not connected. Have you disblaed username prefixes? If employee is a linux username, then it will catch emails from all domains where the email address starts with employee@.... To prevent that, edit the file /home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php and cahnge the line:

$go_info["server"]["postfix_config"] = 1;

to:

$go_info["server"]["postfix_config"] = 2;

then edit the mailbox settings of a user in ispconfig, e.g. change quota and click on save so that the configuration file gets rewritten.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 5th October 2010, 22:57
h0t1ce h0t1ce is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the fast reply. Didn't notice your second reply since I didnt get an email alert.

I tried changing the setting then changing the quota of one user in the web frontend to have it regenerate the file.

Now users are getting this email sent to them in large quantities.

See attachment for an example email being received.


thank you
Attached Files
File Type: txt error_email.txt (2.7 KB, 109 views)
Reply With Quote
  #6  
Old 6th October 2010, 14:52
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,716 Times in 2,558 Posts
Default

Is localhost.localdomain listed in /etc/hosts?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't access to my website - after install problem pallermo Installation/Configuration 18 4th June 2010 13:29
client with multiple domains sweetz General 1 8th March 2010 11:16
Exim Gateway with mailwatch (Unable to receive emails) siul0_0 HOWTO-Related Questions 10 8th May 2009 23:00
Apache2 server stopped working and fails restart without error chillifire Installation/Configuration 3 13th March 2008 16:26
Can I setup a client to have access to create FTP accounts without giving root? cristobalmiguelo General 1 7th January 2008 08:28


All times are GMT +2. The time now is 17:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.