Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th September 2010, 23:01
orasis orasis is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 166
Thanks: 11
Thanked 6 Times in 6 Posts
Unhappy apache cannot start after creating a new site

I made a new site yesterday with all default settings, didn't touch anything except I created a db for it to mess with some old db I had etc.

today I run ubuntu again and apache won't start
I run:
/etc/init.d/apache2 start

and get:

Code:
 * Starting web server apache2                                                                                                                                                                                    Warning: DocumentRoot [/var/www/example.bounceme.net/web] does not exist
Syntax error on line 54 of /etc/apache2/sites-enabled/example.bounceme.net.vhost:
can't get fastcgi file info: /var/www/php-fcgi-scripts/web2/.php-fcgi-starter(/var/www/php-fcgi-scripts/web2/.php-fcgi-starter), errno: 2
                                                                                                                                                                                                           [fail]


contents of example.bounceme.net.vhost are:

Code:
<Directory /var/www/example.bounceme.net>
    AllowOverride None
    Order Deny,Allow
    Deny from all
</Directory>

<VirtualHost *:80>
      DocumentRoot /var/www/example.bounceme.net/web
  
    ServerName example.bounceme.net
    ServerAdmin webmaster@example.bounceme.net

    ErrorLog /var/log/ispconfig/httpd/example.bounceme.net/error.log

    ErrorDocument 400 /error/400.html
    ErrorDocument 401 /error/401.html
    ErrorDocument 403 /error/403.html
    ErrorDocument 404 /error/404.html
    ErrorDocument 405 /error/405.html
    ErrorDocument 500 /error/500.html
    ErrorDocument 503 /error/503.html
    
    <Directory /var/www/example.bounceme.net/web>
        Options FollowSymLinks
        AllowOverride All
        Order allow,deny
        Allow from all
    </Directory>
    <Directory /var/www/clients/client3/web2/web>
        Options FollowSymLinks
        AllowOverride All
        Order allow,deny
        Allow from all
    </Directory>

    # Clear PHP settings of this website
    <FilesMatch "\.ph(p3?|tml)$">
        SetHandler None
    </FilesMatch>
    # php as fast-cgi enabled
    <IfModule mod_fcgid.c>
      # SocketPath /tmp/fcgid_sock/
      IdleTimeout 3600
      ProcessLifeTime 7200
      # MaxProcessCount 1000
      DefaultMinClassProcessCount 3
      DefaultMaxClassProcessCount 100
      IPCConnectTimeout 8
      IPCCommTimeout 360
      BusyTimeout 300
    </IfModule>
    <Directory /var/www/example.bounceme.net/web>
        AddHandler fcgid-script .php .php3 .php4 .php5
        FCGIWrapper /var/www/php-fcgi-scripts/web2/.php-fcgi-starter .php
        Options +ExecCGI
        AllowOverride All
        Order allow,deny
        Allow from all
    </Directory>
    <Directory /var/www/clients/client3/web2/web>
        AddHandler fcgid-script .php .php3 .php4 .php5
        FCGIWrapper /var/www/php-fcgi-scripts/web2/.php-fcgi-starter .php
        Options +ExecCGI
        AllowOverride All
        Order allow,deny
        Allow from all
    </Directory>

    # add support for apache mpm_itk
    <IfModule mpm_itk_module>
      AssignUserId web2 client3
    </IfModule>


</VirtualHost>

any help please ? I am noob and only solution for me without a help will be to reinstall server ... much mess !
any help appreciated

Last edited by orasis; 21st September 2010 at 17:27.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th September 2010, 01:20
orasis orasis is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 166
Thanks: 11
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

very nice

guess what. I reinstalled the server all from scratch.
created a new site, made a db and an ftp user for it.

all connected fine except ftp user.

so I restarted computer.
same result as above but with web1 this time.

it was working perfect. go NO IDEA what went wrong with it....

edit: I am following this step by step and doing it all perfect:
http://www.howtoforge.com/perfect-se...10-ispconfig-3


the exact msg I get on terminal after apache restart is this:

* Restarting web server apache2
Warning: DocumentRoot [/var/www/example.bounceme.net/web] does not exist
apache2: bad user name web1

Last edited by orasis; 21st September 2010 at 17:27.
Reply With Quote
  #3  
Old 19th September 2010, 02:23
orasis orasis is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 166
Thanks: 11
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

well I am reinstalling again (HAPPY HOURS !!)

some comments I would like you to clear for me if possible,
I always get stuck at this point on this page:
The Perfect Server - Ubuntu 9.10 [ISPConfig 3] - Page 4
Next we install maildrop as follows:

update-alternatives --remove-all maildir.5
update-alternatives --remove-all maildirquota.7

I get the this on terminal:
update-alternatives: error: no alternatives for maildir.5.

so searching for this I found this topic:
http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=43518

.. and this rsd-17 guy suggests to do place them like this that doesn't give back an error so this is what I do:

update-alternatives --remove-all maildir.5.gz
update-alternatives --remove-all maildirquota.7.gz

hope this is not what causes the mess !
Reply With Quote
  #4  
Old 19th September 2010, 11:14
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

As you reinstalled the server, we are not able to help you with fixing the problem.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 19th September 2010, 16:56
orasis orasis is offline
Senior Member
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 166
Thanks: 11
Thanked 6 Times in 6 Posts
Default

sure............................
Reply With Quote
  #6  
Old 19th September 2010, 17:40
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

How shall we able to help you when you remove the files that caused the problem. You are really funny.

If your car is not working and you go to a garage and ask them what the problem is. They tell you to show them the car and then you say, oh, you want to see my car. I dont have it anymore....
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't start Apache after Ubuntu Upgrade mhpcomputerservices General 2 11th February 2012 17:34
CENTOS 5 Ping Problem gAnDo Server Operation 11 28th March 2008 20:58
Apache won't start: "Too many files error"? bpmee Server Operation 4 31st July 2007 13:37
Segmentation Fault while trying to start Apache vibs_im Server Operation 4 26th March 2007 08:24
Problem with the installation of Dokeos (LMS) in ISPConfig jofranco General 4 28th April 2006 00:45


All times are GMT +2. The time now is 09:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.