Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 9th June 2006, 16:49
marclar marclar is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to marclar
Default mail problem - authentication (postfix,ISPconfig)

I have successfully installed ISPConfig on my debian system.. So postfix is running, and i can telnet to my server through 25 and 110 ports succesfully. But, when i set up the mail account in outlook, it allways returns error, like username or password is wrong. I have added that user through ISPconfig -> Site -> User &E-mail -> NEW.

But apparently, this user still doesnt exist, or ain't allowed to acces my mail server.

Im guessing, if there might be a problem with DNS's?
If i type "dig MX mydomain.com" i get an mx record to mail.mydomain.com

Should I do something with this domain (mail.mydomain.com) in ISPConfig ?
I'm kind of confused here, please help.
Tnx to everyone

Last edited by marclar; 9th June 2006 at 19:22.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 9th June 2006, 20:54
fobicodam fobicodam is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Argentina
Posts: 346
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Send a message via MSN to fobicodam
Default

Quote:
Originally Posted by marclar
I have successfully installed ISPConfig on my debian system.. So postfix is running, and i can telnet to my server through 25 and 110 ports succesfully. But, when i set up the mail account in outlook, it allways returns error, like username or password is wrong. I have added that user through ISPconfig -> Site -> User &E-mail -> NEW.

But apparently, this user still doesnt exist, or ain't allowed to acces my mail server.

Im guessing, if there might be a problem with DNS's?
If i type "dig MX mydomain.com" i get an mx record to mail.mydomain.com

Should I do something with this domain (mail.mydomain.com) in ISPConfig ?
I'm kind of confused here, please help.
Tnx to everyone
Not to test it, but yes if you want to receive email from internet. Go to co-domains inside your domain to add mail.yourdomain.com.

If you send an email from OE to your server to your email is it delivered?
Reply With Quote
  #3  
Old 9th June 2006, 23:16
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,726 Times in 2,565 Posts
Default

Do you use the correct user name (something like web1_user) and password?
Any errors in your mail log?
Which distribution do you use?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 10th June 2006, 10:45
marclar marclar is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to marclar
Default

I get this error, if I try to send e-mail to the account that I created:
Technical details of permanent failure:
PERM_FAILURE: SMTP Error (state 9): 550 <me@mydomain.com>: Recipient address rejected: User unknown in local recipient table


this debian I use:
Kernel Version 2.4.27-2-386
Distro Name Debian 3.1


Where can I see postfix error log?

Tnx guys

Last edited by marclar; 10th June 2006 at 12:09.
Reply With Quote
  #5  
Old 10th June 2006, 18:06
marclar marclar is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to marclar
Default

Now, suddenly, outlook stopped rejecting username and password (i think it's somehow connected with the dns server refreshing time).

But now i get this error when i try to send an email via outlook:


The message could not be sent because one of the recipients was rejected by the server. The rejected e-mail address was 'someone@somewhere.net'. Subject 'test', Account: 'mail.mydomain.com', Server: 'mail.mydomain.com', Protocol: SMTP, Server Response: '554 <someone@somewhere.net>: Relay access denied', Port: 25, Secure(SSL): No, Server Error: 554, Error Number: 0x800CCC79


someone@somewhere.net is some working mail adress.

and also, if I try to send a mail from somewhere else to my me@mydomain.com, i get this err:

Technical details of permanent failure:
PERM_FAILURE: SMTP Error (state 9): 550 <me@mydomain.com>: Recipient address rejected: User unknown in local recipient table


any ideas?

Last edited by marclar; 10th June 2006 at 18:11.
Reply With Quote
  #6  
Old 10th June 2006, 18:36
marclar marclar is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to marclar
Default

Ok, changes again

I removed reject_unauth_destination from my main.cf in Postfix

now things changed a bit..

If i send a mail to me@mydomain.com, i don't get an error anymore, and it looks like the mail has been sent successfully. But never cames...

If i send a mail from mail.mydomain.com account in Outlook, it just waits and waits, and then returnes the usual outlook err msg: SMTP server did not respond in 60s...blabla..

It looks im getting closer, but I'm still not there yet...

I found an mail.log, and has lots of entries like this:
Quote:
Jun 10 18:29:00 home postfix/master[16840]: warning: process /usr/lib/postfix/smtpd pid 17132 exit status 1
Jun 10 18:29:00 home postfix/master[16840]: warning: /usr/lib/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling
Jun 10 18:30:00 home postfix/smtpd[17156]: warning: database /etc/postfix/virtusertable.db is older than source file /etc/postfix/virtusertable
Jun 10 18:30:00 home postfix/smtpd[17156]: fatal: parameter "smtpd_recipient_restrictions": specify at least one working instance of: check_relay_domains, r$
Any help'll do!
Tnx

Last edited by marclar; 10th June 2006 at 18:46.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Not receiving any incoming mail. Jcorrea920 General 11 3rd April 2010 13:08
Filtering emails using Spamassassin and Clamav for Exchange 2000 Server Rocky Server Operation 19 11th March 2008 08:27
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs mholownych HOWTO-Related Questions 10 29th May 2006 03:39
Read but not send mail briggers HOWTO-Related Questions 24 7th April 2006 19:22
Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP-AUTH, Quota, SpamAs ebbay Installation/Configuration 9 4th March 2006 11:47


All times are GMT +2. The time now is 01:56.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.