Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11th August 2010, 18:55
dpicella dpicella is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 116
Thanks: 9
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default Can't send email from new Cento OS 5.5 install

Hi ...

I just set up a new server. It has been colocated and everything is fine but I can't send emails.

Here is what my error log shows:
Quote:
Aug 11 09:53:04 pcmg sendmail[22632]: o7BGr4FN022632: from=root, size=275, class=0, nrcpts=1, msgid=<20100811165304.GA22595@pcmg.pri>, relay=root@localhost
Aug 11 09:53:36 pcmg postfix/smtpd[22637]: warning: SASL: Connect to private/auth failed: No such file or directory
Aug 11 09:53:36 pcmg postfix/smtpd[22637]: fatal: no SASL authentication mechanisms
Aug 11 09:53:37 pcmg sendmail[22632]: o7BGr4FN022632: to=dpicella@gmail.com, ctladdr=root (0/0), delay=00:00:33, xdelay=00:00:33, mailer=relay, pri=30275, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=4.0.0, stat=Deferred: Connection reset by [127.0.0.1]
Aug 11 09:53:37 pcmg postfix/master[21322]: warning: process /usr/libexec/postfix/smtpd pid 22637 exit status 1
Aug 11 09:53:37 pcmg postfix/master[21322]: warning: /usr/libexec/postfix/smtpd: bad command startup -- throttling
Any help would be great.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 11th August 2010, 23:05
dpicella dpicella is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 116
Thanks: 9
Thanked 8 Times in 7 Posts
Default courier-imap instead of dovecot ... sendmail. Can send but not receive

Sorry that I am do not know very much about email config.

I got rid of dovecot and compiled courier-imap

Now I have courier-imap and sendmail servers on.

Seems to be working fine ... but I can receive mail.

My server is a colocation setup so I really don't know my fully qualified domain name FQDN

I am running a DNS server and I should be able to use jpre.net at my host for receiving mail. I just don't know how to do so.

What is the best way to configure this.

Again ... I can now send email, but my hostname is comming up as "pcmg.pri" which is not even in my hosts file (don't know where that came from).

Yikes ... I really need help.
Reply With Quote
  #3  
Old 12th August 2010, 13:03
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,711
Thanks: 1,899
Thanked 2,702 Times in 2,545 Posts
Default

What's in your main.cf?

Also, make sure that your MX record points to your server. You can check that with
Code:
dig mx yourdomain.com
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix - Can send email but not receiving any email deckerz Server Operation 6 8th April 2010 17:32
Email Attachment cant send out using ispconfig 2 cheesewizz Installation/Configuration 4 29th March 2010 03:27
How to manage postfix queue so that I'll send email just on request voltron81 Server Operation 11 2nd December 2009 10:34
How to install OpenOficeOrg 3.0.0 in Ubuntu 8.04 ernesthagger HOWTO-Related Questions 43 23rd December 2008 14:42
Cannot send out email johnnie Installation/Configuration 1 9th July 2007 08:40


All times are GMT +2. The time now is 12:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.