Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th July 2010, 17:37
frogman frogman is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: May 2009
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Red face Outlook Fatal Error with IMAP

ISPConfig 3 on Centos 5.5 64B using the Perfect Server Guide
Roundcube .3xx
Plugins for Roundcube using NeeChee guide

Everything seems to be working fine... Various POP and IMAP clients are working - Thunderbird, iPhone, Roundcube.

BUT, Outlook 2007 crashes everytime I open it with a new profile created with IMAP. POP3 works fine. The Outlook test settings works fine as well when the account is first created with the new profile. But when I open Outlook, it begins to fetch folders and receives the

Microsoft Office Outlook has encountered a problem and needs to close... Etc..

In the maillog, I can see the entry for the IMAP login and then nothing. Until I close the Outlook error box. THen the maillog shows the IMAP logout...

Anybody have any thoughts?????
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 11th August 2010, 22:21
frogman frogman is offline
HowtoForge Supporter
 
Join Date: May 2009
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Problem partially solved.

The crashing of Outlook 2007/2010 (does not happen with 2003) was resolved by removing the blank line at the top of the subscription file in Maildir for each user. Apparently, Outlook could not handle this.

The problem now is how to correct it for all new email users.

I assume there is a place somewhere that the code to create the subscription file can be edited.

Anybody know where it might be?

I am using ISPConfig 3.0.2.2
Reply With Quote
  #3  
Old 2nd December 2010, 16:39
jwr jwr is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up Did you find a better solution?

Quote:
Originally Posted by frogman View Post
Problem partially solved.

The crashing of Outlook 2007/2010 (does not happen with 2003) was resolved by removing the blank line at the top of the subscription file in Maildir for each user. Apparently, Outlook could not handle this.

The problem now is how to correct it for all new email users.

I assume there is a place somewhere that the code to create the subscription file can be edited.

Anybody know where it might be?

I am using ISPConfig 3.0.2.2
I have the same problem. Thank you for the fix. Did you find out how to fix this automatically at account creation time?
Reply With Quote
  #4  
Old 21st January 2011, 23:33
amorgner amorgner is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

After many hours of frustrating research, I recently found the same problem and workaround. It was hard to distinguish the error due to the vast amount of "outlook imap crash" reports around.

I've opened a bug in the ISPConfig bug tracking system:

http://bugtracker.ispconfig.org/inde...1495&project=3

Axel
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
imap, ispconfig 3, outlook 2007

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Squirrelmail login failure Cracklefish Installation/Configuration 9 30th June 2010 20:38
Sending mail ISPConfig 3 but not receivind catza Installation/Configuration 20 19th May 2010 12:47
mail stop on one account provell General 10 26th November 2009 21:29
IMAP calendar and outlook? crypted HOWTO-Related Questions 2 24th November 2009 18:17
Add ons for ISPConfig 3 virtue Installation/Configuration 24 16th October 2009 17:30


All times are GMT +2. The time now is 15:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.