#1  
Old 4th September 2005, 19:19
Bedevere Bedevere is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: NYC
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to Bedevere Send a message via MSN to Bedevere Send a message via Yahoo to Bedevere
Question Alias outside of Web1?

I upgraded to a new server and rebuilt form scratch. Using SuSE 9.2 and the latest ISPConfig (1.0.8?). I love the product, works great. One minor issue has me snagged though.

This worked on my old server but won't now:

I have a few directories I like to upload to via Samba, and they have been shared to my web sites via an alias command. One web site (lets say web2) has a share located outside it's folders and one which points to the user directory - I added this in the site setup:

Code:
Alias /user1 /srv/www/htdocs/web2/user/web1_user1/web
Alias /files /srv/shared/Sambafiles
<Directory '/srv/shared/Sambafiles'>
 Options +Indexes
 AllowOverride None
 Order allow,deny
 Allow from all
</Directory>
These are hypothetical paths but represent basically what I am doing. SAMBA shares out the Sambafiles directory for me over my lan. I generally do not allow index but I was doing it for testing purposes.

For some reason my alias commands to the user directory works fine but the one to "/files" isn't at all. I get a 403 error. So I tested things by chmod the directory to 777 and even made the owner and group the same as the web folders in /srv/www/htdocs/web1/web.

No good.

To test things out I moved the Sambafiles directory to /srv/www/htdocs/web2/web and then set things as follows:

Code:
Alias /user1 /srv/www/htdocs/web2/user/web1_user1/web
Alias /files /srv/www/htdocs/web2/web/Sambafiles
<Directory '/srv/www/htdocs/web2/web/Sambafiles'>
 Options +Indexes
 AllowOverride None
 Order allow,deny
 Allow from all
</Directory>
Worked fine, I saw an index of the directory which shows that aliasing and directory commands do work, but somehow I cannot get out of the web site's storage location. Unfortunatly this won't work for me as the data is shared by multiple sites and needs to be readable by them...

Any ideas? You guys are usually very fast and know whats going on, so I am pretty hopeful!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th September 2005, 09:31
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,409
Thanks: 834
Thanked 5,496 Times in 4,326 Posts
Default

Have you tried to use symlinks instaed of aliases? To enable Symlinks, add this to your vhost:

Options +FollowSymlinks
Reply With Quote
  #3  
Old 6th September 2005, 06:39
Bedevere Bedevere is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: NYC
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to Bedevere Send a message via MSN to Bedevere Send a message via Yahoo to Bedevere
Default

Doh! Yes!

I wil try this and report back.
Reply With Quote
  #4  
Old 8th September 2005, 02:15
Bedevere Bedevere is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: NYC
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to Bedevere Send a message via MSN to Bedevere Send a message via Yahoo to Bedevere
Thumbs up

Worked perfect. Thanks for reminding me about that option!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Alias e-mail addresses radioguy Installation/Configuration 6 11th December 2006 23:29
403 on webs fuban Installation/Configuration 9 6th September 2005 20:57


All times are GMT +2. The time now is 17:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.