Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 8th July 2010, 12:06
tbaror tbaror is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Diffrent nic config setting showing when doing ifconfig

Hello All,


i have encounter strange situation i have set all my network configuration via /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 ,eth0.2 ,eth1 etc .... (CentOs 5.5)

i have used only once Gnome network manage settings to add routing since then all my network config change although all files mention above showing the same config i have set initially and same for Gnome network Manager.

any idea what happen?.

Please advice

Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 9th July 2010, 11:13
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,749 Times in 2,579 Posts
Default

I think you should disable the network manager. I don't know if this works for CentOS as well, but on Fedora this is done as follows:
Code:
chkconfig NetworkManager off
chkconfig --levels 35 network on
/etc/init.d/network restart
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Some errors after using iRedMail to setup mail server DaaX HOWTO-Related Questions 1 21st January 2010 16:27
Spamsnake - Problem with spamassassin, FuzzyOcr and MySQL debuguser HOWTO-Related Questions 6 16th September 2008 19:37
ISPConfig 2.2.14 released till General 48 20th July 2007 00:46
spamassasin/clamAV not working Daisy Installation/Configuration 32 15th February 2007 01:09
Problem with the apache (I can't start ist) M.Behrens Installation/Configuration 11 31st March 2006 11:48


All times are GMT +2. The time now is 10:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.