Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 5th July 2010, 16:25
mixian mixian is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Postfix not receive but send mail !!!

Hi,
i have installed succesfully ispConfig 3.
I'm very happy...dns server, slave with mydnsconfig, synchro, etc...

I' have installed Postfix with Roundcube.
I' have unblocked my firewall ports (110,143,993,995) on my amazon elastic fox interface.
I'm able to send correctly all mail but i not receive from any host.

I'have correctely configured DNS service on MX field and the dig command point to correct IP address.

I note that in the default folder of COURIER DAEMON any mail is present:

/var/vmail/DOMAIN/ACCOUNT/new

and in the log any message of error is present and any mail return to sender.

I try to sen mail from QMAIL server (my other server with plesk) and the mail return with this message:

"This address no longer accepts mail"

I do not understand what's the problem....postfix configuration ? IspConfig? Roundcube? Courier daemon conlict ?

I use imapd and pop3d both ? But interest is only for pop3.

Thanks.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th July 2010, 17:46
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 37,015
Thanks: 840
Thanked 5,651 Times in 4,461 Posts
Default

Please post the exact error messages from the mail log.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 5th July 2010, 18:42
mixian mixian is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hi,
i try to send from rondcube (mixian.it to gmail.com) and i see in the log...but the response in not present in the log...

Jul 5 17:30:52 ns1 amavis[835]: (00835-05) Passed CLEAN, <info@mixian.it> -> <mixian@gmail.com>, Message-ID: <8394cf32187c61e3e104a844fd5deb8d@localhost>, mail_id: 9ten4MHYkxPo, Hits: 2.357, size: 746, queued_as: E2B618E6DB, 573 ms
Jul 5 17:30:52 ns1 postfix/smtp[20712]: 5623B8E6E3: to=<mixian@gmail.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=0.7, delays=0.11/0.01/0/0.58, dsn=2.0.0, status=sent
(250 2.0.0 Ok, id=00835-05, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as E2B618E6DB)
Jul 5 17:30:52 ns1 postfix/smtpd[20715]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Jul 5 17:30:52 ns1 postfix/qmgr[16167]: 5623B8E6E3: removed
Jul 5 17:30:53 ns1 postfix/qmgr[16167]: E2B618E6DB: from=<info@mixian.it>, size=1188, nrcpt=1 (queue active)
Jul 5 17:30:53 ns1 imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Jul 5 17:30:53 ns1 imapd: LOGIN, user=info@mixian.it, ip=[::ffff:127.0.0.1], port=[50110], protocol=IMAP
Jul 5 17:30:53 ns1 imapd: LOGOUT, user=info@mixian.it, ip=[::ffff:127.0.0.1], headers=0, body=0, rcvd=10, sent=83, time=0
Jul 5 17:30:53 ns1 postfix/smtp[20718]: E2B618E6DB: to=<mixian@gmail.com>, relay=gmail-smtp-in.l.google.com[74.125.77.27]:25, delay=1, delays=0.06/0.02/0.27/0.65, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 OK 1278343853 a59si10461500eei.16)
Jul 5 17:30:53 ns1 postfix/qmgr[16167]: E2B618E6DB: removed
Jul 5 17:31:42 ns1 imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Jul 5 17:31:42 ns1 imapd: LOGIN, user=info@mixian.it, ip=[::ffff:127.0.0.1], port=[50111], protocol=IMAP
Jul 5 17:31:42 ns1 imapd: LOGOUT, user=info@mixian.it, ip=[::ffff:127.0.0.1], headers=232, body=0, rcvd=288, sent=940, time=0
Jul 5 17:31:53 ns1 imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Jul 5 17:31:53 ns1 imapd: LOGIN, user=info@mixian.it, ip=[::ffff:127.0.0.1], port=[50113], protocol=IMAP
Jul 5 17:31:53 ns1 imapd: LOGOUT, user=info@mixian.it, ip=[::ffff:127.0.0.1], headers=0, body=0, rcvd=61, sent=368, time=0
Jul 5 17:32:25 ns1 imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Jul 5 17:32:25 ns1 imapd: LOGIN, user=info@mixian.it, ip=[::ffff:127.0.0.1], port=[39496], protocol=IMAP
Jul 5 17:32:25 ns1 imapd: LOGOUT, user=info@mixian.it, ip=[::ffff:127.0.0.1], headers=0, body=0, rcvd=81, sent=413, time=0
Jul 5 17:32:27 ns1 imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Jul 5 17:32:27 ns1 imapd: LOGIN, user=info@mixian.it, ip=[::ffff:127.0.0.1], port=[39498], protocol=IMAP
Jul 5 17:36:38 ns1 imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Jul 5 17:36:38 ns1 imapd: LOGIN, user=info@mixian.it, ip=[::ffff:127.0.0.1], port=[39545], protocol=IMAP
Jul 5 17:36:38 ns1 imapd: LOGOUT, user=info@mixian.it, ip=[::ffff:127.0.0.1], headers=0, body=0, rcvd=56, sent=368, time=0
ns1:/var/www/rcmail/config#
Reply With Quote
  #4  
Old 5th July 2010, 21:18
mixian mixian is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Another think...

if i send a mail from roundcube account to same roundcube account (from same domain that i have crate with ispconfig), i send and receive mail.

I receive mail only if the sender is an local domain / account!
Reply With Quote
  #5  
Old 6th July 2010, 11:19
Mark_NL Mark_NL is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2008
Location: The Netherlands
Posts: 912
Thanks: 12
Thanked 100 Times in 96 Posts
Default

have you opened port 25?
Reply With Quote
  #6  
Old 6th July 2010, 12:24
mixian mixian is offline
Member
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OPS, the learning never ends!
Thanks.

I assumed (wrongly) that port 25 was only for outgoing mail.
SMTP but probably has a different meaning
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot send or receive mail after setup 50CentOS HOWTO-Related Questions 3 11th June 2010 16:10
ISPconfig 3 some users cannot send email to outside Rockblade Installation/Configuration 7 29th April 2010 02:40
with ISPConfig, Postfix, and Courier, mail does not send or receive karazy-k Server Operation 15 20th July 2009 06:44
Undelivered Mail Returned to Sender Error202 General 5 7th May 2009 12:14
Core 4: Error Messages on Fresh Install re CTX/SSL jjw Installation/Configuration 30 6th September 2006 13:16


All times are GMT +2. The time now is 09:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.