#1  
Old 18th May 2010, 00:37
lifeisboost lifeisboost is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 122
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default mirroring issue

I am trying to mirror my main ispconfig3 server to another server. I installed everything on the slave server to the debian perfect setup chose expert installed and no control panel. I joined it to the master server and it shows in the master server. When i chose this server as a mirror of the main server, only the first website was mirrored. i had to change 1 setting in each site for it to mirror the others. then none of the email accounts or domains mirrored over. i changed one setting but nothing worked. i manually checked the mysql tables and there where no domains or users added. I also checked logs and saw no errors.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th May 2010, 10:32
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,446
Thanks: 813
Thanked 5,213 Times in 4,088 Posts
Default

Enable debugging in the server settings of the slave server in ispconfig and then check the ispconfig.log on the slave server on the shell for errors.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 18th May 2010, 10:41
damir damir is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 375
Thanks: 11
Thanked 51 Times in 42 Posts
Default

As i recall new mirroring function is for settings and configuration only? Data is not mirrored.
Reply With Quote
  #4  
Old 18th May 2010, 16:53
lifeisboost lifeisboost is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 122
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

What i am trying to do is replicate all the the users and settings, I use rsync for the data.
Till, it is sending the replicate commands and the server sees them as i see them in debug. If i update the spam settings on the account it will update it in the spam tables of the slave, but how can i get it to replicate the user data and mail domains to the slave?

the first slave mail server i setup it worked flawlesly, this second one is giving me the fits on replicating the mail users and domains
Reply With Quote
  #5  
Old 18th May 2010, 16:59
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,446
Thanks: 813
Thanked 5,213 Times in 4,088 Posts
Default

The data is not send from the master to the slave, it is requested by the slave. In other words, the slave queries the mysql database on the master once a minute to check if there are any chnages and then it replicates these changes into its database. You see the replication in the log when you enable debugging for the slave. To debug this, see #2 in this thread.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #6  
Old 18th May 2010, 17:18
lifeisboost lifeisboost is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 122
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Code:
18.05.2010-10:57 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-10:57 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
18.05.2010-10:57 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-10:58 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-10:58 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
18.05.2010-10:58 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-10:59 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-10:59 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
18.05.2010-10:59 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:00 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:00 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
18.05.2010-11:00 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:01 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:01 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
18.05.2010-11:01 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:02 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:02 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
18.05.2010-11:02 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:03 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:03 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
18.05.2010-11:03 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:04 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:04 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
18.05.2010-11:04 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:05 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:05 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
18.05.2010-11:05 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:06 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:06 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
18.05.2010-11:06 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:07 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:07 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
18.05.2010-11:07 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:08 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:08 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
18.05.2010-11:08 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:09 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:09 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
18.05.2010-11:09 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:10 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:10 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
18.05.2010-11:10 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:11 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:11 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
18.05.2010-11:11 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:12 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:12 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
18.05.2010-11:12 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:13 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:13 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
18.05.2010-11:13 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:14 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:14 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
18.05.2010-11:14 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:15 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:15 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
18.05.2010-11:15 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:16 - DEBUG - Set Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock
18.05.2010-11:16 - DEBUG - No Updated records found, starting only the core.
18.05.2010-11:16 - DEBUG - Remove Lock: /usr/local/ispconfig/server/temp/.ispconfig_lock


okay, so how do i get the slave to request all of the email account information? do i need to change the password on all accounts? and how o i get it to request all of the domains and aliases?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix/Courier Maildirsize issue philefluxx Server Operation 9 27th April 2010 20:04
fedora 10 perfect server network issue Turbanator HOWTO-Related Questions 2 14th February 2009 01:37
The dreaded OpenSuse/Postfix issue pinky Installation/Configuration 2 11th April 2008 22:35
DNS MX Issue jmead Installation/Configuration 3 29th November 2007 10:06
iptables issue with xen perfect setup - debian alexnz HOWTO-Related Questions 3 25th November 2006 13:49


All times are GMT +2. The time now is 20:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.