Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th March 2010, 17:44
Fubar Fubar is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Perfect setup x68_64[ispconfig 3] issue

Hi,

I'm having issues on receiving emails on a fresh setup. I've run a Postfix/Dovcot setup for my personal email for years but my work recently had to leave a windows box up so I put my hand up and offered to setup a linux solution and get rid of windows. I'm a developer(php/.NET) here so this isn't 100% my fortay.

I ran through your great guide 2 or 3 times to iron out the bits I wasn't to sure on and I'm quite confident I set it up correctly bar one step at the start (I added http://dev.centos.org/centos/$releasever/testing/$basearch/ repo in order to update php to 5.2.10)

The issues that I'm gettinng I'm assuming are all related:
- UBE messages returned to a majority of emails trying to be sent to any of the 6 domains being hosted on the box
- the root (root@localhost) user on the box is getting a great deal of emails though I have not set this address anywhere (200 or so a day)
- Users are peridiodicly getting UBE messages related to sending email to themselves though they have never actually done this IE
(A message from <oliver.s@domain-web.co.uk>
to: oliver.s@domain-web.co.uk)

Other than this it seems ot be running perfecly.

I have never dealt with SPF records before so that could be an issue (I'm a MCSE and would like to think I understand DNS) but would love any help anyone can shed there.

I don't really know where to go next. I've played around with the settings in amavisd to PASS a lot of the email it would originally discarded or returned but to no avail. I've read up on SPF records and double /treble checked the mx records (plus tested with third party apps).
I can't see a pattern appearing with the emails that are not being recieved. I will send a email a few times from my own account and it will com up as BCE then send one an hour later after not changing anything and it will come through fine

I was converted from windows a long time ago and really don't want this to fail and give the M$ techies here a bad impression of it just becasue of a terrible experience with it now.

Thanks in advance, any responce will be a help (I feel like I have wasted my time for 2 days now)

I've not added any logs there but only as I'm not sure what you'll ask for.

Last edited by Fubar; 18th March 2010 at 18:02.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th March 2010, 18:05
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,413
Thanks: 834
Thanked 5,498 Times in 4,328 Posts
Default

Quote:
- the root (root@localhost) user on the box is getting a great deal of emails though I have not set this address anywhere (200 or so a day)
Check /etc/aliases file, centos contains a lot of default aliases there. Remove all aliases that you dont need and run the newaliases command afterwards.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 19th March 2010, 10:16
Fubar Fubar is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

All of the emails in root are error emails not emails being sent in and arriving there though catch all or such.

They are all either UBE messages

or

This is the mail system at host domain-web.co.uk.

I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below.

For further assistance, please send mail to <postmaster>

If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.

The mail system

<root@localhost.co.uk>: mail for localhost.co.uk loops back to myself
Reply With Quote
  #4  
Old 19th March 2010, 16:33
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

Please add localhost.co.uk to the mydestination line in /etc/postfix/main.cf and restart Postfix.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 19th March 2010, 17:04
Fubar Fubar is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks, I've added that.
I'll see how it goes.
Reply With Quote
  #6  
Old 22nd March 2010, 11:16
Fubar Fubar is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

THis doesn't appear to of helped change anything.
Come in Monday morning to a few disgruntled employees.

I have tried to bypass a lot of amavis checks in the conf file but is there any easy way to skip the check completely temperarily to find out if that is the problem at all?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
apache2-devel issue w/ The Perfect Setup - SuSE 10.1 (32-bit) dancintekki HOWTO-Related Questions 1 18th April 2009 15:53
Howtoforge the perfect Server(links) rini90 Installation/Configuration 0 14th December 2008 10:58
The Perfect Setup - CentOS 5.0. (passsword issue) cruz HOWTO-Related Questions 1 20th April 2007 14:07
iptables issue with xen perfect setup - debian alexnz HOWTO-Related Questions 3 25th November 2006 13:49
Apache Setup Issue Using Perfect Setup Suse10.1 E.L. Hibee HOWTO-Related Questions 8 12th June 2006 15:45


All times are GMT +2. The time now is 14:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.