#1  
Old 14th March 2010, 23:22
tristanlee85 tristanlee85 is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 199
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default MyDNS fails to start

I've noticed in the ISPConfig 3 monitor it shows MyDNS as being off-line. Upon trying to start the service, I get this:
Code:
[root@server1 ~]# /etc/init.d/mydns restart
Stopping mydns:                                            [FAILED]
Starting mydns: mydns[2085]: Error connecting to MySQL server at localhost: Access denied for user 'username'@'localhost' (using password: YES) (errno=0)
                                                           [FAILED]
Here is my start-up config:
Code:
[root@server1 ~]# chkconfig --list | grep mydns
mydns          	0:off	1:off	2:on	3:on	4:off	5:on	6:off
I recall in the documentation to set this up that the password would be set during the ISPConfig installation. I ran update.php to re-configure everything, ensuring I didn't leave anything incorrect. Still, the service won't start.

Editing /etc/mydns.conf I see the values are default, so I change them:
Code:
##
##  /etc/mydns.conf
##  Fri Sep 21 21:44:51 2007
##  For more information, see mydns.conf(5).
##


                                # DATABASE INFORMATION

db-host = localhost             # SQL server hostname
db-user = root                  # SQL server username
db-password = XXXXX    # SQL server password
database = dbispconfig                  # MyDNS database name
Now it connects, however, that database doesn't seem to contain the correct tables needed for MyDNS.

Did I miss something?
__________________
ColdFusion Coding, Blog, and Forum
www.cfcoding.com
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 15th March 2010, 05:35
tristanlee85 tristanlee85 is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 199
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

From what I've read, ISPConfig 3 does not support BIND yet the interface mentiones BIND in the Server Configuration section along with
Quote:
Configuring Postfix
Configuring Jailkit
Configuring SASL
Configuring PAM
Configuring Dovecot
Configuring Spamassassin
Configuring Amavisd
Configuring Getmail
Configuring Pureftpd
Configuring BIND
Configuring Apache
Configuring vlogger
Configuring Apps vhost
Configuring Database
Configuring Firewall
when I install.

This is odd. I followed exactly the steps in the Perfect Server setup for Fedora 12.
__________________
ColdFusion Coding, Blog, and Forum
www.cfcoding.com
Reply With Quote
  #3  
Old 15th March 2010, 14:43
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,405
Thanks: 834
Thanked 5,496 Times in 4,326 Posts
Default

Looks as if you had bind and mydns package installed which confused the installer. Please remove bind with yum and run the ispconfig update again.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #4  
Old 15th March 2010, 14:46
tristanlee85 tristanlee85 is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 199
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Thanks for the reply. I will give that a shot later.
__________________
ColdFusion Coding, Blog, and Forum
www.cfcoding.com
Reply With Quote
  #5  
Old 15th March 2010, 18:20
ciscokid ciscokid is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default I had the same problem

Thanks tristanlee85 for starting the thread and till for your solution!

I had exactly the same issue with Centos 5.4 (32bit) install with ISPConfig 3 and had followed exactly the same setup as for the 64bit 5.4 and 32 bit 5.2.

I unistalled bind using yum and uninstalled ISPConfig and re-installed it rather than doing the update (which I'm sure would have worked anyway).

The problem I am still getting (and I'm sure this is only an CentOs issue) is a dovecot issue

Quote:
Stopping Courier-IMAP server: imap imap-ssl pop3 pop3-ssl
Starting Courier-IMAP server: imap imap-ssl pop3 pop3-ssl
Stopping Dovecot Imap: [FAILED]
Error: Error in configuration file /etc/dovecot.conf line 715: Unknown protocol name (section changed in /etc/dovecot.conf at line 709)
Fatal: Invalid configuration in /etc/dovecot.conf
Starting Dovecot Imap: [FAILED]
Stopping httpd: [ OK ]
[Mon Mar 15 16:52:32 2010] [warn] NameVirtualHost *:80 has no VirtualHosts
Starting httpd: [ OK ]
Stopping pure-ftpd: [ OK ]
Starting pure-ftpd: [ OK ]
Installation completed.
[root@mcisp01 install]#
I dont mean to hijack your thread tristanlee85

Cheers
Reply With Quote
  #6  
Old 15th March 2010, 18:23
ciscokid ciscokid is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Looking at the dovecot.conf file, this is waht I see

Quote:
706 # missing. This option simply sends it if it's missing.
707 # The list is space-separated.
708 #pop3_client_workarounds =
709 }
710
711 ##
712 ## ManageSieve specific settings
713 ##
714
715 protocol managesieve {
716 # Login executable location.
717 #login_executable = /usr/libexec/dovecot/managesieve-login
Reply With Quote
  #7  
Old 15th March 2010, 18:24
tristanlee85 tristanlee85 is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 199
Thanks: 3
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Hey no problem. I also made a thread about the Dovecot issue. What I did was uninstalled bind and dovecot :

Code:
yum remove bind dovecot
And then ran:

Code:
php -q update.php
And it configured for Courier and MyDNS, and I not longer got the dovecot errors like you and I previously got.

I don't know if the tutorial installs bind and dovecot, or if it was a default package installed. I think it might be worth making a note in the tutorial (if it isn't already there; I didn't see one) to uninstall bind and dovecot for a ISPConfig 3 server since it doesn't seem to support those services.
__________________
ColdFusion Coding, Blog, and Forum
www.cfcoding.com
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to tristanlee85 For This Useful Post:
till (15th March 2010)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Monit & Munin SamTzu HOWTO-Related Questions 2 23rd September 2014 22:20
monitrc configuration for Debian ISPConfig 3 server Hans Tips/Tricks/Mods 2 27th March 2011 23:22
Monit on Debian Hans Tips/Tricks/Mods 2 6th October 2008 13:53
packet loss Chad Server Operation 2 12th June 2008 14:13
"Too many open files in system" problems Berry Installation/Configuration 3 10th November 2007 21:58


All times are GMT +2. The time now is 03:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.