Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 1st September 2005, 15:30
shart shart is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ERROR: The URL is not reachable! The installation routine stops here!

I got here, I made one little error. I am assuming I should have typed in server1 instead of www. (http://server1.sinanoffice.com) displays the default fedra apache page, so I am assuming this is correct.

Is there anyway to re-initiate the install proccess from here without having to re-compile and delete everything? It takes sooo long everytime.

thank you.

Code:
########## INSTALLATION ##########

Preparing files. Please wait a moment...
All prerequisites are fulfilled.
Here we go...
Please enter your MySQL server:localhost
Please enter your MySQL user:root
Please enter your MySQL password:
OK
Please enter a name for the ISPConfig database (e.g. db_ispconfig):
Please enter a name for the ISPConfig database (e.g. db_ispconfig):db_ispconfig
Please enter the IP address of the ISPConfig web (e.g. 192.168.0.1):192.168.0.100
OK
Please enter the host name (e.g. www):www
Please enter the domain (e.g. xyz.de):sinanoffice.com
ERROR: The URL is not reachable! The installation routine stops here!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 1st September 2005, 16:01
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by shart
I got here, I made one little error. I am assuming I should have typed in server1 instead of www. (http://server1.sinanoffice.com) displays the default fedra apache page, so I am assuming this is correct.

Is there anyway to re-initiate the install proccess from here without having to re-compile and delete everything? It takes sooo long everytime.

thank you.

Code:
########## INSTALLATION ##########

Preparing files. Please wait a moment...
All prerequisites are fulfilled.
Here we go...
Please enter your MySQL server:localhost
Please enter your MySQL user:root
Please enter your MySQL password:
OK
Please enter a name for the ISPConfig database (e.g. db_ispconfig):
Please enter a name for the ISPConfig database (e.g. db_ispconfig):db_ispconfig
Please enter the IP address of the ISPConfig web (e.g. 192.168.0.1):192.168.0.100
OK
Please enter the host name (e.g. www):www
Please enter the domain (e.g. xyz.de):sinanoffice.com
ERROR: The URL is not reachable! The installation routine stops here!

Yes, you can change the config files manually. The apache config of the controlpanel server is here:

/root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf

The ISPConfig configuration file is here:

/home/admispconfig/ispconfig/lib/config.inc.php
Reply With Quote
  #3  
Old 1st September 2005, 16:58
shart shart is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default thank you

thank you.
seems to be working fine now.
Reply With Quote
  #4  
Old 1st September 2005, 21:28
ahuen ahuen is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default getting the same problem. pls help.

shart & all,

I am getting the same problem installing ISPConfig.
When it prompts for
Please enter the domain (e.g. xyz.de):www.mydomainname.com
then I get ERROR: The URL is not reachable! The installation routine stops here!

When I checked for the suggested solution the file
/root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf
does not exists yet.

How did you get the installation working?
What are the valid values for the domain name?

Thanks.
Al
Reply With Quote
  #5  
Old 2nd September 2005, 09:07
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ahuen
shart & all,

I am getting the same problem installing ISPConfig.
When it prompts for
Please enter the domain (e.g. xyz.de):www.mydomainname.com
then I get ERROR: The URL is not reachable! The installation routine stops here!

When I checked for the suggested solution the file
/root/ispconfig/httpd/conf/httpd.conf
does not exists yet.

How did you get the installation working?
What are the valid values for the domain name?

Thanks.
Al
I posted the answer here:

http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=449
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 23:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.