Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 5th January 2010, 21:27
phall472 phall472 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Help needed to set up vsftpd with mysql pam - 530 Login Incorrect

Hello
Although I am a PHP MySQL programmer for over 7 years I am having problems setting up vsftpd to work with mysql -pam. I had my host set it up for me as I do not know Linux at all. I had them follow the tutorial:
http://www.howtoforge.com/vsftpd_mysql_debian_etch
Both pages.

I then was able to get SmartFTP to work properly. Here is the successful login using Smart FTP:

[13:33:22] SmartFTP v4.0.1072.0
[13:33:22] Resolving host name "XXXXXXXXXXXXX"
[13:33:22] Connecting to XXXXXXXXXXXX Port: 21
[13:33:22] Connected to XXXXXXXXXXXXXXXX.
[13:33:22] 220 (vsFTPd 2.0.7)
[13:33:22] USER XXXXXXXXXXXXXXXX
[13:33:22] 331 Please specify the password.
[13:33:22] PASS (hidden)
[13:33:23] 230 Login successful.
[13:33:23] SYST
[13:33:23] 215 UNIX Type: L8

And I can see the two directories that I created in my virtual FTP in SmartFTP. So I know vsftpd mysql is working and directing SmartFTP to the correct directory.

But with FTP Commander and WS FTP I receive 530 Login Incorrect error.
Here is the connection using FTP Commander:

Connecting to XXXXXXXXXXXXXXXX , 04 Jan 2010 13:35:32
USER XXXXXXXXXXXXXX
PASS (hidden)
< 530 Login incorrect.
530 Login incorrect.
Connection closed

I have tried passive and active modes in FTP Commander.

Here is the vsftpd
auth required pam_mysql.so user=vsftpd passwd=ftpdpass host=localhost db=vsftpd table=accounts usercolumn=username passwdcolumn=pass crypt=2
account required pam_mysql.so user=vsftpd passwd=ftpdpass host=localhost db=vsftpd table=accounts usercolumn=username passwdcolumn=pass crypt=2

Here is vfstpd.conf:
listen=YES
anonymous_enable=NO
local_enable=YES
write_enable=YES
local_umask=022
dirmessage_enable=YES
xferlog_enable=YES
connect_from_port_20=YES
nopriv_user=vsftpd
chroot_local_user=YES
secure_chroot_dir=/var/run/vsftpd
pam_service_name=vsftpd
rsa_cert_file=/etc/ssl/certs/vsftpd.pem
guest_enable=YES
guest_username=vsftpd
local_root=/home/vsftpd/$USER
user_sub_token=$USER
virtual_use_local_privs=YES
user_config_dir=/etc/vsftpd_user_conf


Any help would be appreciated.

Thank you
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 6th January 2010, 13:33
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Did you try both active and passive transfers in your FTP clients?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 6th January 2010, 15:49
phall472 phall472 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hello

In my first post I did say that I tried both passive and active modes.

"I have tried passive and active modes in FTP Commander."

Can you recommend a new server host as they have totally screwed the system up now. A host that is familiar with this set up and has high capacity servers and bandwidth.

Thank you


EDITED
I have decided that vsftpd is not working so I am going to attempt to install pure-ftpd with mysql.

Last edited by phall472; 7th January 2010 at 13:06. Reason: NO RESPONSE
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
odbc Chad Installation/Configuration 0 10th April 2008 01:43
Management/system config/settings & /server/settings not working!! dactor Installation/Configuration 9 6th February 2008 09:11
Proftpd Help (incorrect login) Onor HOWTO-Related Questions 1 29th October 2007 14:04
Advice on how to setup Lintrack As A LAN Gateway And An OpenVPN Bridge eddiequek HOWTO-Related Questions 0 12th July 2007 10:38
Unable to authenticate to SMTP server ashkev Installation/Configuration 15 6th February 2007 17:46


All times are GMT +2. The time now is 11:57.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.