#1  
Old 7th December 2009, 06:50
mbascombe mbascombe is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Brooklyn, NY 11226
Posts: 44
Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to mbascombe Send a message via Yahoo to mbascombe
Default Unable to connect to Mysql

I'm upgrade to ubuntu 9.10 with ISPConfig 2 and encountered a major problem (for me atleat) where I'm unable to connect to my database. When accessing my site I get " Database Error: Unable to connect to the database. Could not connect to MySQL." when I try the ISPConfig panel the error is " The server is not responding ( or the local MySQL server's socket is not correctly configured)". I can stop mysql but get an error when I restart or force-reload get the error of missing /var/run/mysqld/mysqld.sock. Also realize that /../../../mysqld.pid is missing too.

Been reading and searching but can't seem to get any help. this only happen after upgrade Ubuntu.
__________________
Dell Poweredge SC440
Ubuntu 8.10
ISPConfig 2.2.27
Joomla! 1.5
Drupal
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 8th December 2009, 18:19
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

Any errors in your logs?
What's the output of
Code:
ls -la /var/run/mysqld/
?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 8th December 2009, 22:02
mbascombe mbascombe is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Brooklyn, NY 11226
Posts: 44
Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to mbascombe Send a message via Yahoo to mbascombe
Default

@webserver1:~# ls -la /var/run/mysqld
total 0
drwxr-xr-x 2 mysql root 40 2009-12-07 13:06 .
drwxr-xr-x 14 root root 560 2009-12-08 14:58 ..
__________________
Dell Poweredge SC440
Ubuntu 8.10
ISPConfig 2.2.27
Joomla! 1.5
Drupal
Reply With Quote
  #4  
Old 9th December 2009, 15:58
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

Looks ok. Did you check your logs?
Can you post the exact error message that you see when you try to restart MySQL?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 10th December 2009, 06:45
mbascombe mbascombe is offline
Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Brooklyn, NY 11226
Posts: 44
Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to mbascombe Send a message via Yahoo to mbascombe
Default

there is no error for mysql. I hope I'm looking in the right place. /var/log/mysql
__________________
Dell Poweredge SC440
Ubuntu 8.10
ISPConfig 2.2.27
Joomla! 1.5
Drupal
Reply With Quote
  #6  
Old 10th December 2009, 17:48
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,745 Times in 2,578 Posts
Default

Please check /var/log/syslog.

Can you post the exact error message that you see when you try to restart MySQL?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ispconfig 3 cant receive emails lishaw1968 Installation/Configuration 25 19th August 2013 11:37
ISPConfig3 Mail Warn Errors reason8 General 3 25th November 2009 14:58
Unable to connect to mysql server Can't connect to local MySQL server through socket c7p Installation/Configuration 11 21st July 2009 11:27
Mail not working epicuniversal General 5 13th June 2009 09:24
Management/system config/settings & /server/settings not working!! dactor Installation/Configuration 9 6th February 2008 10:11


All times are GMT +2. The time now is 07:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.