#1  
Old 28th August 2009, 21:04
karazy-k karazy-k is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ISPConfig3 FTP problem

To Whom It May Concern:
I cannot access my web folders through FTP. This is upsetting, because I cannot upload my website.

I recently wiped my server clean and installed ISPConfig3 fresh. ISPConfig3 is a bit different than ISPConfig2. In ISPConfig2 there was a web browser interface for FTP, though I could use an FTP client to connect too.

In this new ISPConfig3 all I was able to do is create a site for a client and then create an FTP User. The only way I could see to connect to FTP was with a software like FireFTP, but I've had no luck. Trying to troubleshoot I discovered I can connect to ftp when connected to the server via ssh, but I cannot in any other fashion.

When I use the program Fire-ftp in Firefox I get this:
Code:
220---------- Welcome to Pure-FTPd [privsep] [TLS] ----------
220-You are user number 1 of 50 allowed.
220-Local time is now 11:51. Server port: 21.
220-This is a private system - No anonymous login
220-IPv6 connections are also welcome on this server.
220 You will be disconnected after 15 minutes of inactivity.
       USER kylekyle
331 User kylekyle OK. Password required
       PASS (password not shown)
230-User kylekyle has group access to: client1
230 OK. Current restricted directory is /
       CWD /
250 OK. Current directory is /
       TYPE A
200 TYPE is now ASCII
       PASV
This just repeats over and over and over again. If I try using SecureFX it gives me an error and "terminates abnormally".

I have pure-ftp installed.

As an aside I am really Linux illiterate. As I understand it ISPConfig3 is a program that provides a web browser interface that manages the myriad of softwares necessary to create a web server, mail server, SQL database etc. I would prefer not to have to ssh to my server and mess around with things, because I am always worried I will change something and then ISPConfig3 will not recognize it.

I cannot find a more straight forward way to host my own websites. I am just frustrated that I cannot learn how to fix these issues myself and therefore end up at these forums.

Anyways, any help anyone can provide is greatly appreciated.
Thanks,
-K

Last edited by karazy-k; 28th August 2009 at 21:11.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 29th August 2009, 13:21
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

Have you tried both active and passive transfers in your FTP client? Could be a firewall issue.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 31st August 2009, 18:04
longvnit longvnit is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Please give your messages

Last edited by falko; 1st September 2009 at 15:26. Reason: Removed links - looks like spam
Reply With Quote
  #4  
Old 1st September 2009, 18:46
karazy-k karazy-k is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Here is what my log says. It just keeps repeating. I'm not sure what is going on.
Code:
Sep 01 09:35:16 s1.kkserver.com proftpd[4153] s1.kkserver.com (dhcp-0058318804-30-64.client.student.harvard.edu[::ff
ff:140.247.248.43]): FTP session opened.
Sep 01 09:35:16 s1.kkserver.com proftpd[4153] s1.kkserver.com (dhcp-0058318804-30-64.client.student.harvard.edu[::ff
ff:140.247.248.43]): USER kylekarhohs: Login successful.
Sep 01 09:35:17 s1.kkserver.com proftpd[4153] s1.kkserver.com (dhcp-0058318804-30-64.client.student.harvard.edu[::ff
ff:140.247.248.43]): FTP session closed.
Reply With Quote
  #5  
Old 2nd September 2009, 14:02
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

What about my question?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 2nd September 2009, 14:10
karazy-k karazy-k is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry about that Falko,
I tried both active and passive and that did not fix it. I do not know if it is a firewall thing. I am not sure how to go about testing that. Thank you for your help.
-K
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Users can't acces their folders with Web-FTP kvdd Installation/Configuration 9 1st November 2007 19:52
FTP Error joshabts Installation/Configuration 3 4th November 2006 16:19
ftp problems tgansert Installation/Configuration 20 27th May 2006 19:06
WEB UI FTP not working gimhan90 Installation/Configuration 2 16th March 2006 08:03
Website users? ctroyp General 25 6th January 2006 18:02


All times are GMT +2. The time now is 12:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.