#1  
Old 17th April 2006, 21:41
Duplex Duplex is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Email seemingly not working...

I'm having a very similar error as this thread.
http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=371

let me start out by saying the forwards work, I setup a seperate server with only a standalone mail server running to test router and network config and it worked fine. However I'd really like to use ISPconfig for everything.

Here's the general email I get back after trying to use another external address to send to this machine.

Quote:
This is the Postfix program at host nickel.vcn.com.

I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below.

For further assistance, please send mail to <postmaster>

If you do so, please include this problem report. You can
delete your own text from the attached returned message.

The Postfix program

<duplex@gquit.com>: host 209.193.68.93[209.193.68.93] said: 554
<duplex@gquit.com>: Relay access denied (in reply to RCPT TO command)
My forwards are setup, my domain is forwarded correctly, and firewall's do not seem to be blocking anything. I use debian 3.1/sarge. I used the perfect setup guide and followed every single step to the letter in setting my machine up from a fresh format to it running now.

I am finding nothing in the documentation thus far that's helped so if anyone could shed some light that would be great.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 17th April 2006, 21:58
Hans Hans is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2005
Location: Montfoort, The Netherlands
Posts: 2,259
Thanks: 215
Thanked 648 Times in 294 Posts
Default

Are the MX-records within the DNS-records of your domain-registrar pointing to your server?

In your router:
Did you setup portforwarding and open ports within your router correctly?
(look at ports 25 & 110).

Hans
Reply With Quote
  #3  
Old 17th April 2006, 22:16
Duplex Duplex is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

^ read above...

That information has been posted in my original post, when I originally posted it.
Reply With Quote
  #4  
Old 18th April 2006, 11:25
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

Code:
<duplex@gquit.com>: host 209.193.68.93[209.193.68.93] said: 554
<duplex@gquit.com>: Relay access denied (in reply to RCPT TO command)
Please make sure you enabled "Server requires authentication." in your email client.
Is 209.193.68.93 your public IP address, or is it some other server?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 18th April 2006, 17:26
Duplex Duplex is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That would be my public static IP address, which works when I setup a standalone e-mail server. Also my client is setup correctly.

Last edited by Duplex; 18th April 2006 at 17:29.
Reply With Quote
  #6  
Old 18th April 2006, 17:56
Duplex Duplex is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Does anyone have an actual walk through of creating your first client, site, email addresses for this software? I have yet to see any definitive documentation describing the use of the individual components of this compilation of software. If I knew how to use it I'd be more than happy to help but as you can see I am currently unable to complete the simple tasks.
Reply With Quote
  #7  
Old 18th April 2006, 22:44
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Duplex
Also my client is setup correctly.
Did you enable "Server requires authentication.", as described here? http://mail.cs.uiuc.edu/relay/outlook-config.html
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
email forwarding locally consumes all resources rdells General 20 1st May 2006 19:43
mail not working krishol Installation/Configuration 5 18th April 2006 10:52
Can't receive email for aliases sbecker Installation/Configuration 10 4th April 2006 16:51
UebiMiau locks out after server receives email sbecker Installation/Configuration 2 25th March 2006 00:00
Recreate email Felipe General 3 13th December 2005 21:45


All times are GMT +2. The time now is 20:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.