Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 27th June 2009, 19:23
mahmudashraf mahmudashraf is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default ERROR "relay access denied" in sending emails from a virtual mail user

I have installed ISPconfig 3 following The Perfect Server- OpenSUSE 11.1(ISPConfig 3] and things seems to work fine. It is a great work.
But, I have a problem with my virtual mail users.
I have defined a new mail domain and a new email box in that domain.
I can login to sqirrel mail with that email box and receive all my emails. But cannot send out any emails!
I get the following error:
-----------------------------------
Message not sent. Server replied:

Transaction failed
554 5.7.1 <user@some.mailserver>: Relay access denied
--------------------------------------

Any one can give me a hint to solve my problem?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 28th June 2009, 10:59
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Is some.mailserver the local mailserver?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 28th June 2009, 11:27
mahmudashraf mahmudashraf is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you for you reply.
No, some.mailserver is a mailserver outside (e.g. gmail.com)
If I send an email to the local mailserver, there is no problem.
Reply With Quote
  #4  
Old 28th June 2009, 11:31
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Please make sure that you have added the domain only as email domain in ispconfig and not as transport. Also make sure that you have not configured a relay domain in postfix main.cf.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 28th June 2009, 12:48
mahmudashraf mahmudashraf is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you for your quick reply. Please bear with me as I may have some dumb questions!
You said that:
"Please make sure that you have added the domain only as email domain in ispconfig and not as transport. "
Where can I add a transport domain? I even don't know how and I cannot find adding a transport domain in ispconfig.
Regarding the postfix main.cf file, I haven't touched it. My server installation is a clean out of the box installation.
I should add one note here that, I have asked our network provider to add the DNS entries including the MX ones in their DNS server. So, I guess I am not using mydns on local sever. Could it be related to my problem?
Reply With Quote
  #6  
Old 28th June 2009, 12:55
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lneburg, Germany
Posts: 34,586
Thanks: 792
Thanked 4,983 Times in 3,903 Posts
Default

Quote:
Where can I add a transport domain? I even don't know how and I cannot find adding a transport domain in ispconfig.
Email module > transports.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Catchall and Forwarding not working simmo General 6 22nd March 2014 00:54
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 12:19
postfix-tls sasl2 mysql courier-authmysql gabrix Server Operation 4 12th January 2007 22:09
Another Problem: Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP bluegrass Installation/Configuration 24 8th March 2006 01:41
postfix config jmroth Installation/Configuration 6 18th September 2005 15:58


All times are GMT +2. The time now is 19:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.