Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 20th May 2009, 16:10
Leemur Leemur is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default index.php permission denied error

i followed the guide for ispconfig3 on ubuntu 9.04 server
i createt a site and enabled php, uploaded the php file with the ftp user createt for that site, but when i enter that site i get
Code:
Forbidden
You don't have permission to access /index.php on this server.


--------------------------------------------------------------------------------

Apache/2.2.11 (Ubuntu) PHP/5.2.6-3ubuntu4.1 with Suhosin-Patch mod_ssl/2.2.11 OpenSSL/0.9.8g Server at team-monkey.dk Port 80
phpmyadmin works fine, so my php is working.

so what am i missing?

Last edited by Leemur; 20th May 2009 at 16:34.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 20th May 2009, 21:31
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,763
Thanks: 821
Thanked 5,331 Times in 4,183 Posts
Default

Please make sure that you accessed the website trogh the domain name of the site. If you did that already and not used e.g. the ip or so, then take a look in the error log and post the error message that is logged there.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 21st May 2009, 09:21
Leemur Leemur is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I do access it through the domain.
I can't seem to find any errors in the logs, the only thing i can find is this

/var/log/apache2/other_vhost_acces.log
Code:
team-monkey.dk:80 192.168.0.10 - - [21/May/2009:09:08:48 +0200] "GET /index.php HTTP/1.1" 403 289 "-" "Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; WOW64; 
Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0)"
is there a specific place i can look? maybe i just didn't see the error

to me it looks like the vhost don't got permission to run the PHP files, but the vhost file looks fine to me

Edit: i did overlook something
Code:
[Thu May 21 09:08:53 2009] [error] [client 192.168.0.10] client denied by server configuration: /var/www/team-monkey.dk/web/index.php

Last edited by Leemur; 21st May 2009 at 09:23.
Reply With Quote
  #4  
Old 21st May 2009, 09:28
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,763
Thanks: 821
Thanked 5,331 Times in 4,183 Posts
Default

1) Do you have any .htaccess files in this directory?
2) Post the output of:

ls -la /var/www/team-monkey.dk/web/index.php
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 21st May 2009, 09:50
Leemur Leemur is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ls -la /var/www/team-monkey.dk/web/index.php
Code:
-rw-r--r-- 1 web4 client1 20 2009-05-20 14:45 /var/www/team-monkey.dk/web/index.php
hmm that dosn't got the same permissions as the default index.html, that could be the problem.
but shouldn't it get the right permission when you upload it? else you would have to edit it for every site you upload

and i got no .htacces in that folder
Reply With Quote
  #6  
Old 21st May 2009, 09:52
Leemur Leemur is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Just chmod'ed it to 777 to see if it's the permission on the file and it didn't seem to do the trick
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
LB1 Not Taking Over Shared IP Using Heartbeat 2.1.3 On FC10 64Bit asyadiqin Installation/Configuration 5 11th February 2009 20:11
ISP Config hesitation when opening web pages frankb Installation/Configuration 7 15th December 2008 13:06
Frustrated with ISPConfig install! woozyerdaddee Installation/Configuration 4 19th May 2006 03:38
Questions in regards to ISP-Server Setup - Ubuntu 5.10 "Breezy Badger" rbrantley HOWTO-Related Questions 16 10th April 2006 18:26
Install stop at uuwish, UUDeview SeaWolf Installation/Configuration 6 4th October 2005 23:53


All times are GMT +2. The time now is 23:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.