Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th May 2009, 17:23
marcob marcob is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default user login problem after creation

Hi
I noticed that often some users cannot login after first creation.
Sometimes I have seen user is not created in passwd, still it's listed in ispconfig.
Other times it's created in passwd but I have to reinsert password in ispconfig.
Any hints?
Thanks
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 18th May 2009, 18:06
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,177
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

Take a look into the ispconfig logfile if there are any errors: /home/admispconfig/ispconfig/ispconfig.log

Be aware that changes are not written to disk immeadeatley, it may take up to a minute or two.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 18th May 2009, 18:06
marcob marcob is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Analyzing the logs I have noticed this behaviour:

when for example I set again password for a user that cannot authenticate I see
Signalfile Set: update

Then after 30-40 seconds the following scripts are triggered:
/root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php
/root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_procmail.lib.php
/root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_postfix.lib.php

If I try to update password for another user or create a new user during this phase, I noticed password mismatch.

is this something known?
Reply With Quote
  #4  
Old 18th May 2009, 18:12
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,177
Thanks: 829
Thanked 5,414 Times in 4,257 Posts
Default

There are no known issues, especially as ispconfig is not starting two update processes at the same time.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 18th May 2009, 18:16
marcob marcob is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

what do you suggest to do?
Reply With Quote
  #6  
Old 18th May 2009, 18:23
marcob marcob is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Just tried now to create 4 users all on same domain.
It looks it created first three correctly.
The fourth one is not on passwd and I don't see any entries about it on ispconfig.log. Still it's listed in ispconfig.....
What can I do...?
Reply With Quote
  #7  
Old 18th May 2009, 19:01
marcob marcob is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Another test:

I changed password on 4 accounts all on same domain:
first two works, other two doesn't
Still I see entries in ispconfig.log but it seems it doesn't change password on last two accounts.
This is really strange.... any workaround please?

edit:
Before try to change password on these 4 accounts I made a copy of /etc/shadow.
After that changed sequentially password for these accounts
looked at logs and after updates finished I made a diff between /etc/shadow and the copy I made before changing password.
It showed only first two account modified while other two doesn't.

Last edited by marcob; 18th May 2009 at 20:17.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
freebsd 7, samba 3, domain controller alexdimarco Suggest HOWTO 6 5th November 2010 16:54
The system is currently updating the configuration files. warlock General 8 21st February 2009 18:15
Virtual users... Ubuntu 8.04 spaceuser HOWTO-Related Questions 12 19th June 2008 08:04
Error on user login Thorbergur General 2 18th March 2006 10:02
User login only throws "incorrect user/password" gowap Installation/Configuration 2 12th February 2006 01:23


All times are GMT +2. The time now is 06:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.