Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 4th May 2009, 16:05
dbdawsonjr dbdawsonjr is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Location: Charleston, SC
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Ubuntu 8.04 Virtual Mail: user directories not creating, etc...

Hi all,

I followed the How-To for "the perfect server" and followed up with the "virtual mail w/ squirrel mail, etc." how-to. I am having some problems, they may be easy and I may be slow. I am fairly new to Linux as well.

Problem 1: The user directories are not being created when I mailx a message to the user.

Problem 2: From /etc/postfix/mail.log - (mydomain) substitued for my actual domain.
to=<root@(mydomain).com>, relay=none, delay=0.12, delays=0.02/0/0.1/0, dsn=5.4.6, status=bounced (mail for mail.mydomain.com loops back to myself)

And if an email is sent from a different working email server to the new server, I receive the "Mail Delivery System [MAILER-DAEMON@(mydomain).com] reply error message:
"...I'm sorry to have to inform you that your message could not
be delivered to one or more recipients. It's attached below..."

Problem 3: Squirrel mail fails with imap connection being dropped. I suspect this is a result of the directory not being created for the user.

I appreciate all help AND your patience with a "noob"

Thanks

EDIT: I have spent some more time scanning the forums and have determined at least one mistake I was making. I was trying to use my domain (lets call it thefqdn.com) as the virtual domain. I have tried to fix that with the /etc/host and the /etc/hostname folder and running:
hostname
and
hostname -f

have diplayed the new hostname: theqdn.net

Still no luck.

Last edited by dbdawsonjr; 4th May 2009 at 19:31. Reason: Further research
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th May 2009, 19:03
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by dbdawsonjr View Post
Problem 2: From /etc/postfix/mail.log - (mydomain) substitued for my actual domain.
to=<root@(mydomain).com>, relay=none, delay=0.12, delays=0.02/0/0.1/0, dsn=5.4.6, status=bounced (mail for mail.mydomain.com loops back to myself)
Please add mail.mydomain.com to the mydestination line in /etc/postfix/main.cf and restart Postfix.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
dbdawsonjr (6th May 2009)
  #3  
Old 6th May 2009, 13:53
dbdawsonjr dbdawsonjr is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Location: Charleston, SC
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the reply,

I have reloaded the entire server (I have it down to 3 hours now) since I figured out that you can't have your primary domain virtual as well. With the reload, I am getting different errors, mostly involving the connectiing to the SQL tables.

I will hide the the localhostname the localdomain and the virtualdomain name but here is the most recent log info:

May 6 07:35:44 localhostname postfix/cleanup[18174]: warning: E3679A4553: virtual_alias_maps map lookup problem for postmaster@localhostname.localdomain.net
May 6 07:35:44 localhostname postfix/smtpd[18170]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
May 6 07:35:44 localhostname postfix/smtpd[18172]: EA014A4553: client=localhost[127.0.0.1]
May 6 07:35:44 localhostname postfix/cleanup[18175]: warning: connect to mysql server 127.0.0.1: Access denied for user 'UNKNOWN_USER'@'localhost' (using password: YES)
May 6 07:35:44 localhostname postfix/cleanup[18175]: warning: EA014A4553: virtual_alias_maps map lookup problem for ddawson@virtualdomain.com
May 6 07:35:44 localhostname amavis[4771]: (04771-16) Negative SMTP resp. to data-dot (<ddawson@virtualdomain.com>): 451 4.3.0 Error: queue file write error
May 6 07:35:44 localhostname amavis[4771]: (04771-16) (!)FWD via SMTP: <root@localhostname.localdomain.net> -> <ddawson@virtualdomain.com>,BODY=7BIT 451 4.6.0 Failed, id=04771-16, from MTA([127.0.0.1]:10025): 451 4.3.0 Error: queue file write error
May 6 07:35:44 localhostname amavis[4771]: (04771-16) Blocked MTA-BLOCKED, <root@localhostname.localdomain.net> -> <ddawson@virtualdomain.com>, Message-ID: <20090505192046.65316A454E@localhostname.localdomain.net>, mail_id: 7zlBLHkhvaBj, Hits: 2.152, size: 324, 19255 ms
May 6 07:35:44 localhostname postfix/cleanup[18174]: warning: F1627A4553: virtual_alias_maps map lookup problem for postmaster@localhostname.localdomain.net
May 6 07:35:44 localhostname postfix/smtpd[18172]: disconnect from localhost[127.0.0.1]
May 6 07:35:45 localhostname postfix/smtp[18161]: 08DE3A4549: to=<ddawson@virtualdomain.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=61432, delays=61413/0.02/0.01/19, dsn=4.3.0, status=deferred (host 127.0.0.1[127.0.0.1] said: 451 4.3.0 Error: queue file write error (in reply to end of DATA command))
May 6 07:35:45 localhostname postfix/smtp[18162]: 65316A454E: to=<ddawson@virtualdomain.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=58760, delays=58740/0.05/0.01/19, dsn=4.3.0, status=deferred (host 127.0.0.1[127.0.0.1] said: 451 4.3.0 Error: queue file write error (in reply to end of DATA command))

I think this is progress from before. So far I have checked the rights for user mail_admin, reset the password, verified it in all the /etc/postfix/virtual*.cf files, and flushed privileges in the SQL DB.
Reply With Quote
  #4  
Old 6th May 2009, 16:30
dbdawsonjr dbdawsonjr is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Location: Charleston, SC
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

EDIT:

Found a typo in /etc/postfix/mysql-virtual_email2email.cf that confused the "user" field.

Added a forward in mysql to forward ddawson@virtualdomain.com to ddawson@virtualdomain.com. It may be redundant, but I wasn't sure.

Also added a forward in mysql to forward postmaster@localhostname.localdomain.net to postmaster@virtualhost.com

The /etc/postfix/mail.log now reads:

May 6 10:23:45 localhostname postfix/master[19264]: terminating on signal 15
May 6 10:23:46 localhostname postfix/master[19395]: daemon started -- version 2.5.1, configuration /etc/postfix
May 6 10:28:46 localhostname postfix/qmgr[19398]: CFFB1A4555: from=<root@localhostname.localdomain.net>, size=806, nrcpt=1 (queue active)
May 6 10:28:46 localhostname postfix/smtp[19407]: fatal: valid hostname or network address required in server description: virtualhost.com
May 6 10:28:47 localhostname postfix/qmgr[19398]: warning: private/smtp socket: malformed response
May 6 10:28:47 localhostname postfix/qmgr[19398]: warning: transport smtp failure -- see a previous warning/fatal/panic logfile record for the problem description
May 6 10:28:47 localhostname postfix/master[19395]: warning: process /usr/lib/postfix/smtp pid 19407 exit status 1
May 6 10:28:47 localhostname postfix/master[19395]: warning: /usr/lib/postfix/smtp: bad command startup -- throttling
May 6 10:28:47 localhostname postfix/error[19409]: CFFB1A4555: to=<ddawson@virtualhost.com>, relay=none, delay=402, delays=401/1.1/0/0.03, dsn=4.3.0, status=deferred (unknown mail transport error)

Last edited by dbdawsonjr; 6th May 2009 at 16:35. Reason: New Log
Reply With Quote
  #5  
Old 6th May 2009, 17:27
dbdawsonjr dbdawsonjr is offline
Junior Member
 
Join Date: May 2009
Location: Charleston, SC
Posts: 4
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Yeah!

I got it running after some more careful inspection, I clearly had mislabeled the transport field in the sql db. Wrapped that up and voila!

Thank You for all your help and the excellent how-tos and advice.

Regards,

David
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
postfix, ubuntu 8.04 server

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Postfix not responding to telnet CarbonCopy Server Operation 6 8th May 2009 05:39
phpmyadmin problem on ubuntu mail server virtual domains almeister9 HOWTO-Related Questions 1 19th September 2008 16:52
Virtual Users And Domains With Postfix,.....Ubuntu 8.04 LTS) Again Morons HOWTO-Related Questions 1 8th August 2008 20:53
Virtual users... Ubuntu 8.04 spaceuser HOWTO-Related Questions 12 19th June 2008 08:04
postfix config jmroth Installation/Configuration 6 18th September 2005 15:58


All times are GMT +2. The time now is 12:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.