Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 26th April 2009, 21:58
BorderAmigos BorderAmigos is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: San Diego & Tijuana
Posts: 302
Thanks: 26
Thanked 33 Times in 31 Posts
Send a message via MSN to BorderAmigos Send a message via Yahoo to BorderAmigos
Default Postfix, ISPConfig 3, Problem receiving emails

I have ISPConfig 3 set up with several domain names. I am on a dynamic IP which is blacklisted by SpamHaus so I followed another HowTo here to relay thru an email server account I have elsewhere. Now I can send emails from my local accounts without getting rejected.

But I can not receive emails.

If sent to a yahoo account, yahoo receives ok. Trying to reply gives...

Code:
Hi. This is the qmail-send program at yahoo.com.
I'm afraid I wasn't able to deliver your message to the following addresses.
This is a permanent error; I've given up. Sorry it didn't work out.

<admin@example.com>:
Sorry, I couldn't find a mail exchanger or IP address. (#5.4.4)

--- Below this line is a copy of the message.

Return-Path: <example@yahoo.com>
Received: (qmail 59772 invoked by uid 60001); 26 Apr 2009 19:42:57 -0000
DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed; d=yahoo.com; s=s1024; t=1240774977; bh=9ObKdF1j79JB4kOcN05qoE35zC6+8+lApgR3WB1VdAo=; h=Message-ID:X-YMail-OSG:Received:X-Mailer:Date:From:Reply-To:Subject:To:In-Reply-To:MIME-Version:Content-Type; b=Zy+qwJR3GMGq4uuK4dHJoNlhpOZCgTyjMkmVHKAKnfkvNcJn6eoywhc9Xl5RhQEpaVsUGIncZsbm8OJJH54LaRDL9v/G0R6tZ/IN1cKw/gIDsKofoesJwfMn+H7UfDbka+bXLSbyfDVGSik/hvu7GpSceAl4A0gzZUziWnNQeqU=
DomainKey-Signature:a=rsa-sha1; q=dns; c=nofws;
  s=s1024; d=yahoo.com;
  h=Message-ID:X-YMail-OSG:Received:X-Mailer:Date:From:Reply-To:Subject:To:In-Reply-To:MIME-Version:Content-Type;
  b=bHQf1xYO2wb6EcRoSfeMM6DV3kKWFIOdjh85iS6SGniqXZRaMqYr1Jp1vqHt3Vs/lfehMjj8WIXWiKUYIJ0W62rzHi7w7qoFVlaMmDq1hamW2xGqcJQMbkCEZ3KYFsNXu8Cj0J3jDktYgOE+erzt7al3Ay2UO7NMfWe4ScJEnNs=;
Message-ID: <400344.59189.qm@web50209.mail.re2.yahoo.com>
X-YMail-OSG: Wl0NdAgVM1kGSvgMUpkCheHVy9bkob8XtsCCm2uJOAGbWOIXrz_WkWaiHCcjSB7ql89NuiH6yQcZu754Jm42y4cPHb3ksYPrYbSff3CgTg5Wo84SHwTDmPlFomiPskS42pSVbGHHTFAyl3EFwri.jTGCOUgrHxW4vlErQWdHHEuKLgSGyJZN.91XHHicTmIH1JBlqYp96KkyzwDYsjOdyDkkKvq4rdaO2BbUQvjP.SuAJ20kvX9goorr.P2sITi7QYHt4tSJozyg2IXaClxggL4uIKkn_Lsphi.4lE4BMsh9jH1Wnv5DNyw-
Received: from [24.25.213.194] by web50209.mail.re2.yahoo.com via HTTP; Sun, 26 Apr 2009 12:42:57 PDT
X-Mailer: YahooMailWebService/0.7.289.1
Date: Sun, 26 Apr 2009 12:42:57 -0700 (PDT)
From: J <example@yahoo.com>
Reply-To: example@yahoo.com
Subject: Re: yahoo test
To: admin@example.com
In-Reply-To: <49a92f726c8e3be612057a37dff8b181.squirrel@mail.example.com>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
If I send a message to an email address on the server I'm relaying thru 2 copies arrive. When I reply I get a copy of the response and 2 copies of the following failure message...
Code:
This message was created automatically by mail delivery software.

A message that you sent could not be delivered to one or more of its
recipients. This is a permanent error. The following address(es) failed:

  admin@nonexistent_example.com
    (ultimately generated from admin@example.com)
    Unrouteable address

------ This is a copy of the message, including all the headers. ------

Return-path: <john@other_example.com>
Received: from cpe-24-25-213-194.san.res.rr.com ([24.25.213.194]:51995 helo=[10.0.0.100])
        by dallas4.tx.ipxf.net with esmtpa (Exim 4.69)
        (envelope-from <john@other_example.com>)
        id 1LyAJl-0002lu-TD
        for admin@example.com; Sun, 26 Apr 2009 14:47:14 -0500
Subject: Re: other_example.com test
From:  <john@other_example.com>
Reply-To: john@other_example.com
To: admin@example.com
In-Reply-To: <70df6d0b9d095b77685f1f3cae51350a.squirrel@mail.example.com>
References: <70df6d0b9d095b77685f1f3cae51350a.squirrel@mail.example.com>
Content-Type: text/plain
Date: Sun, 26 Apr 2009 12:47:11 -0700
Message-Id: <1240775231.26927.2.camel@host.example.com>
Mime-Version: 1.0
X-Mailer: Evolution 2.22.3.1 
Content-Transfer-Encoding: 7bit

On Sun, 2009-04-26 at 12:46 -0700, admin@example.com wrote:
> other_example.com test
That I'm getting 2 copies and an email address in the message that shouldn't exist (admin@nonexistent_example.com) makes me thing there is a forwarder set up at my offsite ISP. I do not have one set up and they haven't responded.

I seem to have my local DNS and MX records set up. I changed /etc/postfix/main.cf line MYDESTINATIONS to point to a file called local-host-names, then added all my domains to that file (including mail.domain.com).

So does this appear to be a local problem or a problem at my relay ISP? Does the relaying only affect sending mail (which seems to work ok) or can it mess with my receiving mail as well?

... I changed the email addresses and domains in the examples to avoid spam bots, the actual local mailserver domain is host.servidora.net, and a domain I'm trying to receive at is sys666.net. Thanks for any pointers, you guys are great.
__________________
System6Hosting.com, ISPConfig 3, Debian.

Last edited by BorderAmigos; 26th April 2009 at 22:01. Reason: fix
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 27th April 2009, 13:51
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,006
Thanks: 826
Thanked 5,377 Times in 4,224 Posts
Default

please post the errors from the mail log of the server.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 27th April 2009, 15:33
BorderAmigos BorderAmigos is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: San Diego & Tijuana
Posts: 302
Thanks: 26
Thanked 33 Times in 31 Posts
Send a message via MSN to BorderAmigos Send a message via Yahoo to BorderAmigos
Default

There were no errors in the mail logs. The mail.err file was and is 0 bytes. The mail.log file just contains the following that repeats every 5 minutes...

Code:
Apr 27 06:25:01 host imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Apr 27 06:25:01 host imapd: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1], time=0
Apr 27 06:25:01 host pop3d: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Apr 27 06:25:01 host pop3d: Disconnected, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Apr 27 06:25:01 host postfix/smtpd[394]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Apr 27 06:25:01 host postfix/smtpd[394]: lost connection after CONNECT from localhost.localdomain[127.0.0.1]
Apr 27 06:25:01 host postfix/smtpd[394]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
My ISP I relay thru deleted an old VALIAS file last night and the original error went away. So he apparently still had something intercepting even though the domain should have been completely deleted there.

Now my emails get rejected as 'unknown user'. I can still send them but can't receive them, still no errors in the logs.
__________________
System6Hosting.com, ISPConfig 3, Debian.
Reply With Quote
  #4  
Old 27th April 2009, 15:47
dipeshmehta dipeshmehta is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Rajkot, India
Posts: 173
Thanks: 5
Thanked 13 Times in 13 Posts
Send a message via Yahoo to dipeshmehta Send a message via Skype™ to dipeshmehta
Default

If you are on dynamic ip, how any one can reach to your server?
Reply With Quote
  #5  
Old 27th April 2009, 17:32
BorderAmigos BorderAmigos is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: San Diego & Tijuana
Posts: 302
Thanks: 26
Thanked 33 Times in 31 Posts
Send a message via MSN to BorderAmigos Send a message via Yahoo to BorderAmigos
Default

One of my domains is automatically updated if the IP changes with a dyndns account and a setting in my router. This gives access from anywhere to update the others when there is a change. The address has historically only changed once or twice a year so it's not a big issue.
__________________
System6Hosting.com, ISPConfig 3, Debian.
Reply With Quote
  #6  
Old 27th April 2009, 19:44
BorderAmigos BorderAmigos is offline
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: San Diego & Tijuana
Posts: 302
Thanks: 26
Thanked 33 Times in 31 Posts
Send a message via MSN to BorderAmigos Send a message via Yahoo to BorderAmigos
Default

Hmmm, this made me go check my dns at DynDNS.com... I added a CNAME pointing to my local mail server. Now I can receive emails from outside servers EXCEPT for the server I am trying to relay thru. Sending the exact same message to the same email address from 3 different locations, here at the day job, webmail on yahoo, and the offsite server... the day job and yahoo arrive ok, the offsite server bounces with a 'no such user' error. Also, now trying to send any emails thru the relayer are bounce with a verification error from that server. So I'm thinking the error is there. I don't have shell access there so have to wait for their response.
__________________
System6Hosting.com, ISPConfig 3, Debian.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mail server using Postfix, Dovecot, Mysql... Postfix virtual maps doesn't work?? tarasbuljba HOWTO-Related Questions 33 28th May 2010 14:33
i dont recive any mail of any domain chua_jose Installation/Configuration 18 10th November 2008 18:55
Having Problems With Postfix ISPConfig - Sending & Receiving mails jeo_84 Installation/Configuration 1 4th March 2008 09:32
ISPconfig Virtual Hosts + Perfect setup Problem ? orasis Installation/Configuration 5 16th March 2007 10:46
postfix ISPconfig problem matehortua Installation/Configuration 8 3rd September 2006 17:03


All times are GMT +2. The time now is 07:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.