Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 16th April 2009, 04:45
antishane antishane is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default The Perfect Server - CentOS 5.2 [ISPConfig 3]

This is in referrence to http://howtoforge.org/perfect-server....2-ispconfig-3

Hi. man, i love your tutorial. i am trying ispconfig to compare between it and virtualmin and i might like to check out one more before i decide which to go with. Virtualmin seems like it would be the best choice for n00bs like myself because of a very automated install script provided on thier website.

anyway i am stuck in the middle on 15 getting the following error
"Starting Clam AntiVirus Daemon: LibClamAV Error: cli_loaddbdir(): Can't open directory /var/clamav
ERROR: Can't open file or directory"
the directory is there and the permissions are as follows

drwxrwxr-x 2 clamav clamav 4096 Apr 15 13:56 .
drwxr-xr-x 28 root root 4096 Apr 13 00:50 ..
-rwxrwxr-x 1 clamav clamav 1046865 Apr 15 13:56 daily.cvd
-rwxrwxr-x 1 clamav clamav 20091559 Apr 15 13:56 main.cvd
-rwxrwxr-x 1 clamav clamav 312 Apr 15 13:59 mirrors.dat

i am so n00b that i am still dripping but i would appreciate it if you could guide me through this error.
thanks,
antishane

That was my original message. Since I made it I had decided to continue with the tutorial ignoring the error for the time being. I worked around it as a friend told me the following:
[02:22pm] <+sh4d0w> just try disabling it temporarily
[02:22pm] <+sh4d0w> echo "0" >/selinux/enforce
[02:23pm] <+sh4d0w> and check your .conf to make sure the correct user is running the app

I got to the restarting Apache after the squirrelmail install and came across another error:
/etc/init.d/httpd restart
[FAILED]
Starting httpd: Syntax error on line 2 of /etc/httpd/conf.d/suphp.conf:
Invalid command 'adModule', perhaps misspelled or defined by a module not included in the server configuration

Still green as hell, but i did download the 6 cd centos discs so that the environment would be identical to the tutorial so any help is awesome.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 16th April 2009, 18:43
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

So the ClamAV error is gone now that you've disabled SELinux?

What's in /etc/httpd/conf.d/suphp.conf?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 16th April 2009, 18:53
antishane antishane is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 2
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

mixed up my pasted text, sorry



What's in /etc/httpd/conf.d/suphp.conf?

(originally it contained "adModule suphp_module modules/mod_suphp.so" and gave the error so i located the actual location of mod_suphp.so and changed the path to reflect the actual location but i got the same results, so this /usr/lib/httpd/modules/mod_suphp.so is what it contains at the moment


"So the ClamAV error is gone now that you've disabled SELinux?"

Yes

Last edited by antishane; 16th April 2009 at 19:14. Reason: more specifically
Reply With Quote
  #4  
Old 17th April 2009, 17:35
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

It must read
Code:
LoadModule suphp_module modules/mod_suphp.so
not
Code:
adModule suphp_module modules/mod_suphp.so
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
antishane (18th April 2009)
  #5  
Old 1st September 2009, 20:27
rct2dotcom rct2dotcom is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Leeds, UK
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Postfix not available at URL in HOWTO

I'm finding your HOWTO easy to follow, but I have now come to a halt on step 11 on page 4.

Postfix is no longer avaiable at the link in the article so I have downloaded it from the official site at http://ftp.wl0.org/official/2.3/RPMS-rhel4-i386/

Unfortunately, the postfix.spec file does not have the same format as in the HOWTO and I cannot figure out what I need to do.

Please help.
Reply With Quote
  #6  
Old 29th September 2009, 11:40
rct2dotcom rct2dotcom is offline
Junior Member
 
Join Date: Sep 2009
Location: Leeds, UK
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default * bump *

From page 5

Would still appreciate some help with this. The 'owner' of postfix has also failed to respond.
Reply With Quote
  #7  
Old 30th September 2009, 13:18
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,744 Times in 2,577 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by rct2dotcom View Post
I'm finding your HOWTO easy to follow, but I have now come to a halt on step 11 on page 4.

Postfix is no longer avaiable at the link in the article so I have downloaded it from the official site at http://ftp.wl0.org/official/2.3/RPMS-rhel4-i386/

Unfortunately, the postfix.spec file does not have the same format as in the HOWTO and I cannot figure out what I need to do.

Please help.
Try this one instead: http://ftp-stud.fht-esslingen.de/pub....el5_2.src.rpm
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
centos, clamav, ispconfig 3

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 05:35
Perfect Server CENTOS 5.2 Issues happz Installation/Configuration 2 14th July 2008 02:39
Problems using VMWare image - The Perfect Server - CentOS 4.5 (32-bit) gopatinc HOWTO-Related Questions 2 21st December 2007 23:34
subdomain and mail relay configuration aranthorn Installation/Configuration 24 3rd September 2007 22:53
Rejecting outbound mail tristanlee85 General 11 20th May 2007 17:04


All times are GMT +2. The time now is 16:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.