#1  
Old 24th March 2006, 21:34
thedoc thedoc is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default php as cgi

Okay here is my new problem. I have given up on Fedora and have now gone with Falko's choice of Debian Sarge. I want to be able to use phpformgenerator on my website. When I was using a trial version of plesk I was able to use it with no problem but plesk configures php as cgi. Here is what happens. I go through all the steps to create my form and run the creation process. When complete the program provides me with a link to view the page. It is generated in html format with (i believe POST) and then the form sends to my email address, but when I click on the link the page is not found. I go to the directory in which the page is stored in on my website and the folder is empty. So the page is not generated. So my question is how do I run both php4 and php5 as cgi instead of the standard install. And both having all options available for creation. So far you guys have been great and I hope you can help me with this one. Thank you again!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 25th March 2006, 14:39
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by thedoc
So my question is how do I run both php4 and php5 as cgi instead of the standard install.
Have a look here: http://www.howtoforge.com/apache2_with_php5_and_php4

But I don't think your problem is related to this. I'm sure it's a permissions problem. You're running the phpformgenerator script as the Apache user, and the script tries to write the form to a directory, and I guess that the Apache user does not have write privileges for that directory.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 25th March 2006, 20:17
thedoc thedoc is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default apache user problem

Okay if it is a permission problem then how would I go about correcting this? Is there an how to for changing permissions in apache? I have set the directory permissions to 777 for the forms. I apologize for what may appear to be a stupid question.

Last edited by thedoc; 25th March 2006 at 20:29.
Reply With Quote
  #4  
Old 26th March 2006, 11:06
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

What's the directory where you expect the forms to be saved?
Please post the output of
Code:
ls -la /path/to/that/directory
What's your Apache user?
Which distribution do you use?
Anything in the Apache error log?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 27th March 2006, 09:08
thedoc thedoc is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default php woes

okay here is the output of the ls -la:

drwxrwxrwx 4 dorr web1 4096 Mar 27 01:46 .
drwxr-xr-x 5 dorr web1 4096 Mar 27 01:46 ..
-rwxrwxrwx 1 dorr web1 8704 Mar 27 01:46 Thumbs.db
drwxrwxrwx 2 dorr web1 4096 Mar 27 01:46 admin
-rwxrwxrwx 1 dorr web1 979 Mar 27 01:46 bc_new.gif
-rwxrwxrwx 1 dorr web1 9231 Mar 27 01:46 button.jpg
drwxrwxrwx 2 dorr web1 4096 Mar 27 01:46 files
-rwxrwxrwx 1 dorr web1 1830 Mar 27 01:50 form1.html
-rwxrwxrwx 1 dorr web1 929 Mar 27 01:46 form2.html
-rwxrwxrwx 1 dorr web1 839 Mar 27 01:46 global.inc.php
-rwxrwxrwx 1 dorr web1 53 Mar 27 01:46 nav_m.gif
-rwxrwxrwx 1 dorr web1 811 Mar 27 01:50 process.php
-rwxrwxrwx 1 dorr web1 157 Mar 27 01:46 tile_back.gif
-rwxrwxrwx 1 dorr web1 155 Mar 27 01:46 tile_sub.gif

apache user is www-data
apache group is www-data

Debian Sarge 3.1 with php5 and php4 as cgi and mysql 5

apache error log errors (the whole file):

[Mon Mar 27 01:50:52 2006] [Sun Mar 26 23:39:06 2006] [notice] Apache/2.0.54 (Debian GNU/Linux) configured -- resuming normal$
[Sun Mar 26 23:39:36 2006] [notice] caught SIGTERM, shutting down
[Sun Mar 26 23:39:42 2006] [notice] Apache/2.0.54 (Debian GNU/Linux) configured -- resuming normal operations
[Sun Mar 26 23:39:42 2006] [notice] caught SIGTERM, shutting down
[Sun Mar 26 23:39:43 2006] [notice] Apache/2.0.54 (Debian GNU/Linux) PHP/5.1.2-1.dotdeb.2 configured -- resuming normal opera$
[Sun Mar 26 23:43:17 2006] [notice] caught SIGTERM, shutting down
[Sun Mar 26 23:43:18 2006] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /usr/lib/apache2/suexec2)
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/lib/php5/20050922/ming.so' - libming.so: cannot open shared o$
[Sun Mar 26 23:43:20 2006] [notice] Apache/2.0.54 (Debian GNU/Linux) PHP/5.1.2-1.dotdeb.2 mod_ssl/2.0.54 OpenSSL/0.9.7e confi$
[Mon Mar 27 01:16:25 2006] [notice] SIGHUP received. Attempting to restart
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/lib/php5/20050922/ming.so' - libming.so: cannot open shared o$
[Mon Mar 27 01:16:28 2006] [notice] Apache/2.0.54 (Debian GNU/Linux) PHP/5.1.2-1.dotdeb.2 mod_ssl/2.0.54 OpenSSL/0.9.7e confi$
[Mon Mar 27 01:16:34 2006] [notice] caught SIGTERM, shutting down
[Mon Mar 27 01:16:35 2006] [notice] suEXEC mechanism enabled (wrapper: /usr/lib/apache2/suexec2)
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/lib/php5/20050922/ming.so' - libming.so: cannot open shared o$
[Mon Mar 27 01:16:36 2006] [notice] Apache/2.0.54 (Debian GNU/Linux) PHP/5.1.2-1.dotdeb.2 mod_ssl/2.0.54 OpenSSL/0.9.7e confi$
[Mon Mar 27 01:41:00 2006] [notice] Graceful restart requested, doing restart
PHP Warning: PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/lib/php5/20050922/ming.so' - libming.so: cannot open shared o$
[Mon Mar 27 01:41:01 2006] [notice] Apache/2.0.54 (Debian GNU/Linux) PHP/5.1.2-1.dotdeb.2 mod_ssl/2.0.54 OpenSSL/0.9.7e confi$
[Mon Mar 27 01:41:01 2006] [warn] long lost child came home! (pid 19160)
[Mon Mar 27 01:49:21 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
[Mon Mar 27 01:49:21 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
[Mon Mar 27 01:50:01 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
[Mon Mar 27 01:50:01 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
[Mon Mar 27 01:50:06 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
[Mon Mar 27 01:50:06 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
[Mon Mar 27 01:50:16 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
[Mon Mar 27 01:50:16 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
[Mon Mar 27 01:50:18 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
[Mon Mar 27 01:50:18 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
[Mon Mar 27 01:50:36 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
[Mon Mar 27 01:50:36 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
[Mon Mar 27 01:50:52 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP
[Mon Mar 27 01:50:52 2006] [error] an unknown filter was not added: PHP

thanks falko you've been great
Reply With Quote
  #6  
Old 27th March 2006, 14:21
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,743 Times in 2,577 Posts
Default

You can try
Code:
chown -R www-data:www-data /path/to/forms_directory
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"unknown filter" growing apache log. wwparrish Installation/Configuration 6 1st September 2006 18:40
Downgrade php5 to php4.4.2 llizards Installation/Configuration 4 13th March 2006 23:58
all my site go to /var/www/ Absolusteph Installation/Configuration 14 11th March 2006 21:27
Can not access website after uploading brianetilley Installation/Configuration 21 11th January 2006 19:43
Sharedip Ivan Installation/Configuration 3 7th December 2005 15:36


All times are GMT +2. The time now is 01:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.