Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 1st April 2009, 20:39
planet_fox planet_fox is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Munic
Posts: 308
Thanks: 14
Thanked 8 Times in 6 Posts
Send a message via Skype™ to planet_fox
Default Virtualization With KVM On A Debian Lenny Server

Dear falco,

I have install kvm on my server @home with your totorial. All things looks ok. When I install debian over the virt installer. It is no problem, after the installation make debian a reboot than i switch to boot from hda an reboot system. Than come connect to console for guest and not more.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 2nd April 2009, 18:58
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

That's strange, I didn't have any problem with a Debian guest installation. Do you see any errors in your logs?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 3rd April 2009, 02:25
planet_fox planet_fox is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Munic
Posts: 308
Thanks: 14
Thanked 8 Times in 6 Posts
Send a message via Skype™ to planet_fox
Default

Which is the logfile of kvm ? and is it a problem my kvm installation run on the server and i connect from workstation to the server at home. The guest Installation is not a problem only after. Give it a option i can with console conecct to client over kvm or i must use the virt manager ?
Reply With Quote
  #4  
Old 3rd April 2009, 13:08
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

I think the logs are somewhere in the /var/log directory (don't know the exact filename).

Have you tried to start the guest like this after the initial installation?

Code:
virsh --connect qemu:///system

start vm10

quit
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 4th April 2009, 20:09
potes potes is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problems connecting from desktop

Hi,

I follow the guide but when i try to connect from the remote machine (a debian dsktop or a archlinux desktop) y get the next message:

Quote:
Unable to open a connection to the libvirt management daemon.

Libvirt URI is: qemu+ssh://root@silver/system

Verify that:
- The 'libvirtd' daemon has been started
and the error code es:

Quote:
Unable to open connection to hypervisor URI 'qemu+ssh://root@silver/system':
<class 'libvirt.libvirtError'> Tubería rota
Traceback (most recent call last):
File "/usr/share/virt-manager/virtManager/connection.py", line 486, in _open_thread
None], flags)
File "/usr/lib/python2.5/site-packages/libvirt.py", line 99, in openAuth
if ret is None:raise libvirtError('virConnectOpenAuth() failed')
libvirtError: Tubería rota
what i doing wrong? do i have to moake any other configuration to the host?

Thanks
Reply With Quote
  #6  
Old 5th April 2009, 15:06
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Try this:
Code:
/etc/init.d/libvirt-bin restart
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Debian Lenny + VMware Server 2 Wizard of Wiring Suggest HOWTO 11 23rd February 2009 03:33
The Perfect Server - Debian Lenny (Debian 5.0) [ISPConfig 2] - Page 3 edge HOWTO-Related Questions 4 19th February 2009 20:24
Can't start apache Musty Server Operation 12 9th March 2008 13:58
Perfect setup Debian Etch ISPConfig - DNS Server kdclaver Installation/Configuration 16 28th December 2007 01:39
mail delivered in mbox patfee Installation/Configuration 8 11th December 2007 13:58


All times are GMT +2. The time now is 06:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.