Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > General

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 20th March 2009, 14:39
loge loge is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 21
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default ISPConfig3 and autoresponder

Hi,

my autoresponder is not working w/ ISPConfig3. And i wonder why there is a limiation on the field length in MySQL. I can only type 256 chars... or better said, i can type a lot more but it will only be 256 chars saved.

Since i am going to vacation tomorrow, i am a bit desperate now

What can i check regarding the autoresponder?

Marc
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 21st March 2009, 20:43
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,735 Times in 2,571 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by loge View Post
Hi,

my autoresponder is not working w/ ISPConfig3.
What exactly is not working? Any errors in your mail log?

Quote:
Originally Posted by loge View Post
And i wonder why there is a limiation on the field length in MySQL. I can only type 256 chars... or better said, i can type a lot more but it will only be 256 chars saved.
I've added this to our bugtracker.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 14th April 2009, 13:07
loge loge is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 21
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

will investigate into the error logs ASAP and report back.

Marc
Reply With Quote
  #4  
Old 15th April 2009, 11:26
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,503
Thanks: 813
Thanked 5,265 Times in 4,129 Posts
Default

You seem to use one of the beta versions. Please update to the latest ispconfig 3 version (3.0.1.1).
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 15th April 2009, 13:23
loge loge is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 21
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

After upgrading to latest version (3.0.1.1) i am still getting emails while autoresponder is on or better said, the sender wont get notified at all.

I dont know what to show you, but this is my mail.log for the test email i sent to the account which is in autoresponder mode. Sender is an address from googlemail. Receiver is an address at logemann.org

Apr 15 13:19:03 isp2 postfix/smtpd[24314]: connect from mail-fx0-f178.google.com[209.85.220.178]
Apr 15 13:19:03 isp2 postfix/smtpd[24314]: 89C8983AF9: client=mail-fx0-f178.google.com[209.85.220.178]
Apr 15 13:19:03 isp2 postfix/cleanup[24321]: 89C8983AF9: message-id=<bf7c4a050904150419t1beffc6dlf04917f5208d8ef2@m ail.gmail.com>
Apr 15 13:19:04 isp2 postfix/qmgr[6807]: 89C8983AF9: from=<marc.xxxxxxx@googlemail.com>, size=1664, nrcpt=1 (queue active)
Apr 15 13:19:04 isp2 postfix/smtpd[24325]: connect from localhost[127.0.0.1]
Apr 15 13:19:04 isp2 postfix/smtpd[24325]: EDD8E83AFE: client=localhost[127.0.0.1]
Apr 15 13:19:04 isp2 postfix/cleanup[24321]: EDD8E83AFE: message-id=<bf7c4a050904150419t1beffc6dlf04917f5208d8ef2@m ail.gmail.com>
Apr 15 13:19:05 isp2 postfix/qmgr[6807]: EDD8E83AFE: from=<marc.xxxxxxx@googlemail.com>, size=2108, nrcpt=1 (queue active)
Apr 15 13:19:05 isp2 amavis[24334]: (24334-01) Passed CLEAN, [209.85.220.178] [209.85.220.178] <marc.xxxxxxx@googlemail.com> -> <ml@logemann.org>, Message-ID: <bf7c4a050904150419t1beffc6dlf04917f5208d8ef2@mail .gmail.com>, mail_id: YU4liTx8-9rT, Hits: -1.377, size: 1664, queued_as: EDD8E83AFE, 1305 ms
Apr 15 13:19:05 isp2 postfix/smtp[24322]: 89C8983AF9: to=<xxxxxx@logemann.org>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=1.8, delays=0.49/0/0.01/1.3, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok, id=24334-01, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as EDD8E83AFE)
Apr 15 13:19:05 isp2 postfix/qmgr[6807]: 89C8983AF9: removed
Apr 15 13:19:05 isp2 postfix/pipe[24327]: EDD8E83AFE: to=<xxxxxx@logemann.org>, relay=maildrop, delay=0.67, delays=0.32/0.01/0/0.34, dsn=2.0.0, status=sent (delivered via maildrop service)
Apr 15 13:19:05 isp2 postfix/qmgr[6807]: EDD8E83AFE: removed

Dont know if this helps is any way. If not, please tell me what log you wanna see.

BTW: nice to see that the 256 char limitation bug was fixed.....

Marc
Reply With Quote
  #6  
Old 15th April 2009, 15:20
loge loge is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 21
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Default stop. It DOES work!

My client side spam filter (i also retrieve Google Mail via Mac OS X Mail app) has eaten the autoresponse mail. I just looked into the spam folder and saw the message. Grrrrrr. Sorry.

Marc
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 20:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.