#1  
Old 16th March 2006, 19:53
palkat palkat is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 91
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default php/mysql errors??

My build is on a Suse9.3 with ispconfig 2.18
No Suse Updates ever done, original Suse9.3 install

i have a strange never before seen problem.

this happened to me on monday the 13th and again today.

the problem is:
- Emails get rejected
- php or mysql webpages generate errors like below

----------PHP/MYSQL ERROR---------
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: #HY000Can't create a new thread (errno 11); if you are not out of available memory, you can consult the manual for a possible OS-dependent bug in /home/www/web10/web/system/databases/mysql.class.php on line 112
Cannnot connect to DB server
-------------------------------------

- and when i log into ispconfig remotely i get the login screen and when i submit my user name and password i get 3 line of errors like the one above..(I don't have an excat copy of the 3 errors like above but they are similar and talk about php and mysql.

I have found if i restart ispconfig from my command line the problem goes away and email, php, mysql all run great!!!

but what would cause this? is there a bad module or something that now builds a stack and crashes???

oh yeah one last thing, last friday my proftp went down, and it would not comeback online via command line or ispconfig trying to turn the service back on. i had to reboot the server and it came back up. that was the only time that happened. what do you think, this is all strange on the 3 differant issues, kinda like currupt files or something.

Any input? would suse updates or ispconfig updates be of anyhelp or is this something else?

thanks!

Last edited by palkat; 16th March 2006 at 22:37.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 16th March 2006, 22:54
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 37,001
Thanks: 840
Thanked 5,650 Times in 4,460 Posts
Default

How much memory do you ave in your server? How much swap space?

When you get these errors again, run the "top" command and see how much memory and swap is used.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 16th March 2006, 23:49
palkat palkat is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 91
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Till, here is my current top readout...of course all is running okay right now.

top - 14:47:21 up 3:58, 3 users, load average: 0.61, 1.07, 1.13
Tasks: 116 total, 1 running, 115 sleeping, 0 stopped, 0 zombie
Cpu(s): 3.0% us, 0.7% sy, 0.0% ni, 96.0% id, 0.0% wa, 0.3% hi, 0.0% si
Mem: 516008k total, 456360k used, 59648k free, 51452k buffers
Swap: 1036152k total, 0k used, 1036152k free, 241192k cac

Curious to see what you think..BTW: the hardware is a dell PowerEdge 2500 512meg RAM, (single) Xeon 1.4ghz cpu.

Last edited by palkat; 16th March 2006 at 23:57.
Reply With Quote
  #4  
Old 17th March 2006, 12:52
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,749 Times in 2,579 Posts
Default

Normally these errors occur if you run out of memory. So maybe you should have a look at your memory usage with
Code:
top
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #5  
Old 18th March 2006, 04:57
palkat palkat is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 91
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

being as im still new to linux how would the above top read out of my linux build look? good,bad, ok???

Today i also let suse do all the system updates for the first time sense i built the box 2 months ago, figures it couldn't hurt seeing there were new updates for php,apache,etc...
Reply With Quote
  #6  
Old 18th March 2006, 11:12
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,749 Times in 2,579 Posts
Default

The top output looks ok. You should have a look at the load. It seems a little bit high for a new server with no big web sites, etc.
If you have big web sites, lots of email etc. on the server, then the load is ok.

The memory and swap usage is ok.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Web-FTP Login, sits and then logs out of ISPConfig w/ errors teleriddler General 6 3rd March 2006 20:37
PHP Errors in the "WEB-FTP" module crudolphy General 9 27th December 2005 21:17
PHP/MySQL Issues PsyVision Installation/Configuration 4 9th November 2005 21:36
FC3 Perfect Installation Make Errors solderboy HOWTO-Related Questions 3 2nd October 2005 17:55
Perfect Fedora Core 4 install (GPG key errors) linuxfast HOWTO-Related Questions 2 16th September 2005 20:54


All times are GMT +2. The time now is 08:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.