Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 5th December 2008, 04:09
jonniefive79 jonniefive79 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Dixmont, Maine USA
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to jonniefive79
Default cannot mkfs.xfs /dev/sda2 on Ubuntu Server 8.10

I have Ubuntu server 8.10 [64-bit] on a RAID 10 Array (amlost) I followed the guide to partioning my HDDs found here and all was well until I tried to follow the guide for Minimal Ubuntu Server Install I get
Code:
mkfs.xfs: cannot open /dev/sda2: Device or resource busy
when I enter
Code:
mkfs.xfs /dev/sda2
I have partitioned [4] 1TB drives just like the guide says using cfdisk:

-sda1 50MB boot; sda2 999000MB Linux raid autodetect; sda3 1000MB swap
-sdb1 999000MB Linux raid autodetect; sdb2 1000MB swap
-sdc1 999000MB Linux raid autodetect; sdc2 1000MB swap
-sdd1 999000MB Linux raid autodetect; sdd2 1000MB swap

Any ideas what I need to do?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th December 2008, 09:47
sjau sjau is offline
Local Meanie
 
Join Date: Apr 2006
Location: Switzerland
Posts: 1,138
Thanks: 4
Thanked 54 Times in 50 Posts
Default

as it is a raid now you can't access it by /dev/sda2... you need to address the according mapper... very likely it will be /dev/md0.... but you'll have to verify that.
__________________
"Common sense is not as common as commonly believed" by sjau

Auto-Install Script for ISPConfig and Horde on a Vanilla Debian Stable

Need more Repos for Ubuntu? Repository Generator
Need more Repos for Debian? Debian Repository Generator
Reply With Quote
  #3  
Old 5th December 2008, 14:13
jonniefive79 jonniefive79 is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Dixmont, Maine USA
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to jonniefive79
Default

OK I see where there's a problem now.

Here's what I did

Code:
mkfs.xfs /dev/md0
ln /dev/md0 /dev/sde
The guide said to do this, what do I do now. Sorry I'm a noob.

Thanks,
-Jon
__________________
Show a man how to light a fire and he will be warm for a day; Light a man on fire and he will be warm for the rest of his life!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
device or resource busy, mkfs.xfs, raid 10, ubuntu 8.10, ubuntu 8.10 server

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ubuntu 8.10 Perfect Server Question andydurham Server Operation 2 20th November 2008 02:35
buffer i/o error when installing ubuntu server 8.10 DaRKNeSS666NL Installation/Configuration 2 15th November 2008 13:41
Rejecting outbound mail tristanlee85 General 11 20th May 2007 17:04
MySql on Ubuntu 6.06 LTS Server Bubo Server Operation 7 5th January 2007 16:23
Webmail Relay Error palkat General 17 23rd April 2006 18:12


All times are GMT +2. The time now is 01:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.