Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 4th December 2008, 11:34
karotu karotu is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Ubuntu 8.10 on DELL PowerEdge SC440 cannot boot

Hi All,

Having trouble trying to install Ubuntu 8.10 on this DELL PowerEdge.

Hard drive gets recognised ok during installation. After doing the install and reboot, it fails to boot giving the following errors..

Gave up waiting for device. Common problems:
- Boot args (cat /proc/cmdline)
- Check rootdelay= (did the system wait long enough?)
- Check root= (did the system wait for the right device?)
- Missing modules (cat /proc/modules; ls /dev)
ALERT! /dev/disk/by-uuid/xxxxxx-xxx-xxxx-xxx... does not exist. Dropping to shell!

and then .. BusyBox terminal

--
I've had a look around for solutions and noticed that I seem to have a valid setup?

I will post a copy of /etc/fstab, output of fdisk -l and /boot/grub/menu.lst

fdisk -l
Code:
ubuntu@ubuntu:~$ sudo fdisk -l

Disk /dev/sda: 250.0 GB, 250000000000 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 30394 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0x345698d9

   Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *           1       29157   234203571   83  Linux
/dev/sda2           29158       30394     9936202+   5  Extended
/dev/sda5           29158       30394     9936171   82  Linux swap / Solaris
/etc/fstab
Code:
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point>   <type>  <options>       <dump>  <pass>
proc            /proc           proc    defaults        0       0
# /dev/sda1
UUID=44621a46-4f07-45f5-a1ee-7703447b5588 /               ext3    relatime,errors=remount-ro 0       1
# /dev/sda5
UUID=5442f663-e451-4163-9bed-a532b19e1747 none            swap    sw              0       0
/dev/scd0       /media/cdrom0   udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0       0
/boot/grub/menu.lst
Code:
default         0
timeout         3
hiddenmenu
title           Ubuntu 8.10, kernel 2.6.27-7-generic
uuid            44621a46-4f07-45f5-a1ee-7703447b5588
kernel          /boot/vmlinuz-2.6.27-7-generic root=UUID=44621a46-4f07-45f5-a1ee-7703447b5588 ro quiet splash
initrd          /boot/initrd.img-2.6.27-7-generic
quiet

title           Ubuntu 8.10, kernel 2.6.27-7-generic (recovery mode)
uuid            44621a46-4f07-45f5-a1ee-7703447b5588
kernel          /boot/vmlinuz-2.6.27-7-generic root=UUID=44621a46-4f07-45f5-a1ee-7703447b5588 ro  single
initrd          /boot/initrd.img-2.6.27-7-generic

title           Ubuntu 8.10, memtest86+
uuid            44621a46-4f07-45f5-a1ee-7703447b5588
kernel          /boot/memtest86+.bin
quiet

### END DEBIAN AUTOMAGIC KERNELS LIST


And if lucky.. /var/log/dmesg..

.. no luck yet after this update.. would be interesting to know to grab this from BusyBox..

------

Rgds,

Karotu

Last edited by karotu; 4th December 2008 at 12:03.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 5th December 2008, 17:12
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,749 Times in 2,579 Posts
Default

We had the same problem with a PowerEdge server. Install Ubuntu 8.10 - that did the trick for us.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 8th December 2008, 23:00
karotu karotu is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks Falko but this installation was done on Ubuntu 8.10. Any other other solutions based on outputs provided?

Gonna try out with Ubuntu 8.04.. or debian sarge/etch..

Rgds
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Zivios & Ubuntu 8.10 staticanime HOWTO-Related Questions 0 3rd December 2008 22:34
buffer i/o error when installing ubuntu server 8.10 DaRKNeSS666NL Installation/Configuration 2 15th November 2008 14:41
ubuntu 8.10 encrypted lvm blocker Installation/Configuration 0 7th November 2008 10:38
Dell doesn't support Ubuntu 8.04 yet! nopedx Installation/Configuration 2 23rd June 2008 23:45
Problem on restart bind9 satimis Server Operation 6 30th October 2007 03:01


All times are GMT +2. The time now is 22:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.