Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 2 > Installation/Configuration

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 25th November 2008, 14:54
p.a p.a is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default How to install dokeos on an ISPConfig server

Hello,

I have an OpenSuse 11 with ISPConfig 2.2.27 on it.
I created some websites and it worked well.
Now I'd like to install dokeos 1.8.4 with ISPConfig.

The first problem I met was with the mysql databases. Dokeos use 3 databases + additional databases for each course (after installation, dokeos is used to manage courses). I started to create a db and couldn't change it's name. Moreover when I create a second database I have another db user that is created. When I try to install dokeos I can only choose one db user to access the 3 databases (the user will also be used in the future to create courses and so additional databases).

To solve this, I created manually a superuser within mysql to install dokeos. It must not be recommended but it works for the install.

After that I could install dokeos. I tried to create a new course and it seems to be ok with the db (I can see it in MySQL) but I can't access the course.
The courses are created in dokeos/courses in which I can find a .htaccess, a TEST directory (the course directory) and an index.html file. The files within dokeos/courses seem to have bad authorization : wwwrun:www where each other files in dokeos/ have web10_dokeos:web10.
I tried to add web10_dokeos to www but it didn't solve anything.

As you can see I have some issues : The first is that I have to perform "manual" operations. The second is that I have problem with dokeos.
Another thing I met is that I had to change the php.ini file globally to install dokeos (maybe it's possible to change it on a per user basis but I don't know how).

Does someone already installed dokeos on an ISPConfig server ? How to do it properly then ? Any advices ?

Thanks in advance,

p.a
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 26th November 2008, 13:23
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 36,495
Thanks: 835
Thanked 5,535 Times in 4,353 Posts
Default

Most likely the dekeos developesr will be able to help you better as this is more a dekeos issue then a ispconfig issue. ISPConfig uses a simple apache mod_php setup, there is nothing special with that.

Quote:
Another thing I met is that I had to change the php.ini file globally to install dokeos (maybe it's possible to change it on a per user basis but I don't know how).
you can set this with php_admin_flag and php_admin_value lines in the apache directives field of the website.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
php Apps email not going through palkat General 8 21st September 2011 06:35
ISPConfig install issues... flyingaggie Installation/Configuration 2 18th July 2008 11:46
ispconfig 3 joining frontend Snowman General 1 28th June 2008 18:28
Problem with keeping Apache alive bobeq Server Operation 3 29th November 2007 17:11
Email - Ueb-Miau mazhar Installation/Configuration 5 21st December 2005 11:01


All times are GMT +2. The time now is 15:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.