Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > ISPConfig 3 > Developers' Forum

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 6th November 2008, 17:36
ahagadorn ahagadorn is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default ISPConfig 3 mail forward issue

I am running ISPConfig 3.0.0.7

Everything seems to work fine so far, except email forwarding. I searched the forums (not very well, apparently) and found some references to the need to compile maildrop instead of just install the package or it won't work properly, but not enough specifics.

Anyway, here is the crux of the problem from the mail log:

Nov 6 11:23:45 c1 postfix/pipe[14656]: 34F0F1FE5C: to=<info@wx-sql.com>, relay=maildrop, delay=0.28, delays=0.14/0.02/0/0.12, dsn=5.1.1, status=bounced (user unknown. Command output: Invalid user specified. )

Can someone point me in the right direction on how to configure this properly?

Thanks!
Andy
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 6th November 2008, 17:41
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,670
Thanks: 819
Thanked 5,317 Times in 4,170 Posts
Default

maildrop is not involved in mail forwarding. mail forwarding is done by postfix directly.

is info@wx-sql.com the forwarded address or the target?
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 6th November 2008, 17:49
ahagadorn ahagadorn is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default

It is the forwarded address.

Thanks,
Andy
Reply With Quote
  #4  
Old 6th November 2008, 17:56
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,670
Thanks: 819
Thanked 5,317 Times in 4,170 Posts
Default

Please make sure that there is only a email forward for info@wx-sql.com and no mailbox and that you have a mail domain wx-sql.com created.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #5  
Old 6th November 2008, 19:17
ahagadorn ahagadorn is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 22
Thanks: 1
Thanked 5 Times in 4 Posts
Default

Tim,

I did create the mail domain, and there is no mailbox for info@wx-sql.com.

It's possible I have the mail domain configured wrong - whould the mail domain name have a trailing "." like a DNS record or not? It currently has no trailing ".".

Thanks,
Andy
Reply With Quote
  #6  
Old 6th November 2008, 21:05
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,670
Thanks: 819
Thanked 5,317 Times in 4,170 Posts
Default

Mail domains dont have a trailing dot. Which domain is set as myhostname and mydomain in postfix main.cf
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mail forward fails. Kaj Installation/Configuration 13 29th May 2008 16:57
Would the problem come from postfix? satimis Server Operation 10 27th January 2008 10:31
/var/log/maillog entries I dont understand shawnbishop General 3 23rd January 2008 17:27
Mail for one virtual domain works but not another Craig Server Operation 1 27th April 2007 07:16
forward from postfix to two mail relay's rimon HOWTO-Related Questions 2 7th April 2007 06:59


All times are GMT +2. The time now is 14:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.