#1  
Old 25th February 2006, 20:43
0p3r4 0p3r4 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Guide for creating new users

Hello again, I wonder if there is some sort of guide anywhere for setting up new users... Like if i where to create user "blablabla", what steps do i need to take in order to give that user a blablabla.myhost.mydomain adress ?

If this is stated in any of the guides i would be really glad if someone could tell me where to start looking, thanks a million!

Cheers
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 26th February 2006, 10:01
till till is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,444
Thanks: 813
Thanked 5,209 Times in 4,085 Posts
Default

I dont think that tehere are step by step instructions, but its really simple:

1) Login ti ISPConfig.
2) Create a new reseller or if you dont want to use resellers, skip this step and use the admin as reseller in the next step.
3) Create a client.
3) Create a website for the domain.

The Icons to create resellers, clients and websites are all in the upper menu.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 26th February 2006, 16:25
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

In addition to Till's post: after you've created the web site in ISPConfig, go to the "User & Email" tab. You can create new users (email and FTP) there.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 26th February 2006, 18:49
hairydog2 hairydog2 is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 196
Thanks: 9
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

We have all the clients under one reseller account to make it easier to see stats all in one place.

We set it up so that there is a folder for each user, and in this folder is the user's account and all the websites for that user. A little more trouble to set up, but easier afterwards.
Reply With Quote
  #5  
Old 2nd March 2006, 14:52
0p3r4 0p3r4 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for your replies , i've done what you said earlier but i still cant go to my new site by entering the adress that i've given it. I use a dynamic dns pointing to the servers ip-adress that gives me an adress like so: xxx.mine.nu

My newly created site is given the hostname "www" and the domain "xxx.mine.nu". Wouldnt that give the site an adress like "www.xxx.mine.nu"? I'm pretty confident the problem is me lacking the knowledge and not a bug or something, so would someone please tell what might be doing wrong?

Thanks
Reply With Quote
  #6  
Old 2nd March 2006, 16:36
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,721 Times in 2,562 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by 0p3r4
My newly created site is given the hostname "www" and the domain "xxx.mine.nu". Wouldnt that give the site an adress like "www.xxx.mine.nu"? I'm pretty confident the problem is me lacking the knowledge and not a bug or something, so would someone please tell what might be doing wrong?
Do you have an entry on the Co-Domains tab with an empty hostname and xxx.mine.nu as domain? If not, add it!
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #7  
Old 3rd March 2006, 01:35
0p3r4 0p3r4 is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 12
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by falko
Do you have an entry on the Co-Domains tab with an empty hostname and xxx.mine.nu as domain? If not, add it!
Yes i have... cant figure out whats wrong :/

Edit: The site shows up if i only type "xxx.mine.nu" as the URL... while the browser says "www.xxx.mine.nu" cannot be found...

Last edited by 0p3r4; 3rd March 2006 at 01:38.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Another Problem: Virtual Users And Domains With Postfix, Courier And MySQL (+ SMTP bluegrass Installation/Configuration 24 8th March 2006 01:41
write access to wwwrun/www-data in users DocumentRoot st2xo Installation/Configuration 21 11th February 2006 13:35
Virtual Users gfts General 3 10th February 2006 08:35
Ability to add components for users webstergd Feature Requests 1 20th December 2005 10:25
Real System users exy123 General 2 12th December 2005 10:01


All times are GMT +2. The time now is 17:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.