Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 25th July 2008, 03:00
pg001 pg001 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 67
Thanks: 8
Thanked 2 Times in 1 Post
Default The Perfect Server - CentOS 5.2 VMware Guest

I'm trying to follow the HowTo The Perfect Server - CentOS 5.2 making it as a virtual machine using VMWare. Here's the Specs of the Virtual Machine:

Allocated 20Gig harddisk space
Allocated 256 MB Memory
CentOS 5.2 installation DVD is an iso located in my server

I only get as far as the section where you choose your keyboard layout, because from that the setup is already different it looks like this already:



and when I click Next I get this error:



so I click Advance Storage Configuration and try to Add Drive


After that I get to this point and get stucked don't know what to do next...



Any help would greatly be appreciated. On the side note, I'm simply trying to install a base centos 5.2 server.
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 25th July 2008, 14:07
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

Fedora and Centos are having problems with SATA drives on VMware. Delete the SATA drives and add IDE drives instead. This will work.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #3  
Old 25th July 2008, 15:21
pg001 pg001 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 67
Thanks: 8
Thanked 2 Times in 1 Post
Default

hi falko, thank you very much for the quick reply. I'm not using SATA though, I only have 2 HD's in an old Pentium III box. VMWare can only detect the HD where the hda partitions but could not detect hdb partitions...
Reply With Quote
  #4  
Old 26th July 2008, 12:32
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,751 Times in 2,581 Posts
Default

My post didn't refer to your system's hard drives, but to the virtual hard drives for that vm. In the settings of the vm you can add and remove (virtual) hardware. Please remove the SATA drive and add an IDE drive for that vm.
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to falko For This Useful Post:
pg001 (28th July 2008)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
The Perfect Setup - CentOS 4.3 (64-bit) Questions Sammy HOWTO-Related Questions 3 18th March 2008 16:50
The Perfect Setup - Debian Etch (Debian 4.0) some trouble daniel80 HOWTO-Related Questions 26 1st February 2008 17:30
Rejecting outbound mail tristanlee85 General 11 20th May 2007 18:04
Problem with VMWare Image for "The Perfect Setup - Ubuntu 6.10 Server (Edgy Eft)" hatsix HOWTO-Related Questions 8 5th March 2007 22:05
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 03:30


All times are GMT +2. The time now is 19:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.