Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 19th July 2008, 17:33
Carlo Gambino Carlo Gambino is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Columbus, Ohio
Posts: 17
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to Carlo Gambino Send a message via Yahoo to Carlo Gambino
Default The Perfect Server - Ubuntu Hardy Heron (Ubuntu 8.04 LTS Server)

Hello All,

I have been toying with the idea of hosting my own server recently and stumbled upon falko's tutorial with Ubuntu. I have been going pretty well but have run into trouble with configuring postfix.

Page 5 directs the following changes to the postfix config:

Code:
postconf -e 'smtpd_sasl_local_domain ='
postconf -e 'smtpd_sasl_auth_enable = yes'
postconf -e 'smtpd_sasl_security_options = noanonymous'
postconf -e 'broken_sasl_auth_clients = yes'
postconf -e 'smtpd_sasl_authenticated_header = yes'
postconf -e 'smtpd_recipient_restrictions = permit_sasl_authenticated,permit_mynetworks,reject_unauth_destination'
postconf -e 'inet_interfaces = all'
echo 'pwcheck_method: saslauthd' >> /etc/postfix/sasl/smtpd.conf
echo 'mech_list: plain login' >> /etc/postfix/sasl/smtpd.conf
However, when I attempt to do this, I get:
Code:
postconf -e 'smtpd_sasl_local_domain ='
>postconf -e 'smtpd_sasl_auth_enable = yes'
postconf: fatal: edit accepts no multi-line input
Where am I going wrong?
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th July 2008, 18:44
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,672
Thanks: 819
Thanked 5,317 Times in 4,170 Posts
Default

Plesae excute the commandds line by line.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
  #3  
Old 19th July 2008, 18:46
Carlo Gambino Carlo Gambino is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Columbus, Ohio
Posts: 17
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to Carlo Gambino Send a message via Yahoo to Carlo Gambino
Default

That's what I was doing.

First I entered:

Code:
postconf -e 'smtpd_sasl_local_domain ='
Which returned:
Code:
>
Should I not then go on to the next?:
Code:
>postconf -e 'smtpd_sasl_auth_enable = yes'
Reply With Quote
  #4  
Old 19th July 2008, 18:53
till till is online now
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 35,672
Thanks: 819
Thanked 5,317 Times in 4,170 Posts
Default

PLease try to copy / past the line to your shell consle or SSH client. The bahaviour that you describe happens if you either forgot the closing ' at the end of the line or you use different quotes at the beginning and ending if the command.
__________________
Till Brehm
--
Get ISPConfig support and the ISPConfig 3 manual from ispconfig.org.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to till For This Useful Post:
Carlo Gambino (19th July 2008)
  #5  
Old 19th July 2008, 21:19
Carlo Gambino Carlo Gambino is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: Columbus, Ohio
Posts: 17
Thanks: 4
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via MSN to Carlo Gambino Send a message via Yahoo to Carlo Gambino
Default

Thanks, Till!

This led me into so many new territories, but to take your suggestions, I needed to SSh into the server from my desktop in order to cut/paste. After some learning, I've gotten it and you're correct. Even though it looks correct to me as I typed it into the server directly, I must have made a mistake somewhere!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Statistic not working mzo Installation/Configuration 49 20th April 2011 12:19
High CPU usage on (Ubuntu 8.04 LTS Server) HenryTheEight General 12 23rd April 2009 13:19
The Perfect Server - Ubuntu Hardy Heron (Ubuntu 8.04 LTS Server) Audre HOWTO-Related Questions 1 2nd July 2008 11:56
Problem with keeping Apache alive bobeq Server Operation 3 29th November 2007 16:11
The Perfect Setup Suse 9.3 - Postfix problems new_bee05 HOWTO-Related Questions 20 25th November 2005 02:30


All times are GMT +2. The time now is 17:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.