Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 18th June 2008, 19:09
mperreault mperreault is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 12
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default OpenLDAP + Samba Domain Controller On Ubuntu 7.10

I'm following the tutorial called
OpenLDAP + Samba Domain Controller On Ubuntu 7.10

http://www.howtoforge.com/openldap-s...ler-ubuntu7.10

I finished up until page 2 of the tutorial without any problem but after the reboot process I can't seem to login... When I type my username and hit enter it hangs and 60 seconds later it gives me an error without asking for a password...

I'm new to linux, so if you could hold my hand a little I'd greatly appreciate it...

THanks!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 19th June 2008, 21:12
Linocks Linocks is offline
Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: Cambs. UK
Posts: 61
Thanks: 3
Thanked 3 Times in 2 Posts
Thumbs up OpenLDAP + Samba Domain Controller On Ubuntu 7.10

Quote:
Originally Posted by mperreault View Post
I'm following the tutorial called
OpenLDAP + Samba Domain Controller On Ubuntu 7.10

http://www.howtoforge.com/openldap-s...ler-ubuntu7.10

I finished up until page 2 of the tutorial without any problem but after the reboot process I can't seem to login... When I type my username and hit enter it hangs and 60 seconds later it gives me an error without asking for a password...

I'm new to linux, so if you could hold my hand a little I'd greatly appreciate it...

THanks!
Have a look at this 'Thread'. I think it may solve your problem.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Linocks For This Useful Post:
mperreault (20th June 2008)
  #3  
Old 20th June 2008, 15:50
mperreault mperreault is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 12
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks Linocks!

I have 2 other questions.

1. I have the server up and running and I have a WinXP machine bound to my newly created domain. I was wondering if I wanted to take this HOW-TO a step furthur and allow the user documents folder to map to the server any suggestions on what I should do?

2. phpLDAPadmin doesn't seem to quite work properly. I am able to login anonymously however when I try to login I get the following error...

Could not bind to the LDAP server.

LDAP said: Undefined attribute type
Error number: 0x11 (LDAP_UNDEFINED_TYPE)
Description: The attribute type specified is invalid.

Thanks for any info people can give me!
Reply With Quote
  #4  
Old 27th June 2008, 01:29
sangamc sangamc is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

for the first part, i use the following logon.bat in the samba netlogon folder

cd H:
IF NOT EXIST "H:\My Documents\." MD "H:\My Documents"
regedit /s \\fds8\netlogon\redirect.reg

# H: is the user home directory specified in smb.conf
# redirect.reg will set the registry for redirecting my documents

to create redirect.reg, logon to to your windows xp computer that is part of the domain, make sure the H: drive is mapping correctly. manually create a 'my documents' folder. modify this registry entry to redirect my documents.

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\Shell Folders\Personal]

change the value of the key to \\%L\%U\My Documents
(im not sure if this is the correct value since im not by the computer)

export the registy key to redirect.reg then copy redirect.reg to your netlogon folder so that the batch file can find it.

now when a user logs is, My documents is redircted to %L = servname\%U = User folder\ My Documents <<< which is created if it does not exist already.

i hope this helps. i can clarify more once i get by a computer with the settings already there.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to sangamc For This Useful Post:
mperreault (15th August 2008)
  #5  
Old 15th August 2008, 02:16
mperreault mperreault is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 12
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Webmin and named.pid file

I'm walking through this tutorial again and I've got to page 3... I've logged into webmin and I'm trying to complete the first step on page 3...

Quote:
We now want to create our DNS zone so that we are in charge of it and can make use of it. I prefer using a GUI to do this as opposed to editing the zone files.

In a web browser navigate to: https://192.168.0.60:10000 (Please use the IP address that YOU assigned to your server.)
Login as "sysadmin" and "12345".
Servers > BIND DNS Server
Under "Existing DNS Zones" click "Create master zone".
When I clicked on BIND DNS Server it claimed a component was missing and offered to install it.. When it completed i was shown a screen that said..

Quote:
The primary configuration file for BIND /etc/bind/named.conf does not exist, or is not valid. Create it?
-Setup nameserver for internal non-internet use only
-Setup as an internet name server, and download root server information
-Setup as an internet name server, but use Webmin's older root server information
When I click any of the above options I'm given the same error..

Quote:
Download failed : Failed to open /var/run/bind/run/named.pid /var/run/named.pid for writing : Bad file descriptor
So I'm a little stuck as to how to proceed from here.. ???

Any help would be greatly appreciated!!!
Reply With Quote
  #6  
Old 15th August 2008, 17:01
sangamc sangamc is offline
Junior Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

have you tried uninstalling bind and re installing it from the command line instead of using webmin to install the package?
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to sangamc For This Useful Post:
mperreault (23rd August 2008)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OpenLDAP + Samba Domain on Ubuntu 7.10 ca_grover HOWTO-Related Questions 26 28th September 2008 12:18
OpenLDAP + Samba Domain Controller On Ubuntu 7.10 agarcia71 HOWTO-Related Questions 19 18th July 2008 15:41
OpenLDAP + Samba Domain Controller On Ubuntu 7.10 E1sbaer HOWTO-Related Questions 3 7th May 2008 18:41
OpenLDAP + Samba Domain Controller On Ubuntu 7.10 bootzcat HOWTO-Related Questions 7 21st March 2008 15:31
STEP 9: OpenLDAP + Samba Domain Controller On Ubuntu 7.10 bootzcat HOWTO-Related Questions 2 11th March 2008 14:20


All times are GMT +2. The time now is 02:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.