Go Back   HowtoForge Forums | HowtoForge - Linux Howtos and Tutorials > Linux Forums > HOWTO-Related Questions

Do you like HowtoForge? Please consider supporting us by becoming a subscriber.
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 21st May 2008, 02:31
jdkullmann jdkullmann is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: NYC
Posts: 24
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to jdkullmann Send a message via Skype™ to jdkullmann
Default I moved munin, now i'm screwed

I installed munin as per the howto - worked great as usual (this is on Debian Etch setup as per howto).

As my 'real' web root was somewhere else (/var/www/webroot) I moved the munin dir from /var/www to /var/www/webroot. Munin broke. So I did
apt-get remove munin
apt-get remove munin-node
dpkg --purge munin
and I also removed other munin files i found, by hand

Now no matter what I do I cannot reinstall munin. apt-get install munin (and nunin-node) fails with error

....
Initializing new plugins../var/lib/dpkg/info/munin-node.postinst: line 27: munin-node-configure: command not found
done.
Munin-Node appears to be uninstalled.
invoke-rc.d: initscript munin-node, action "start" failed.
.....

i dont get it. I'm installing munin - why am I getting uninstalled errors? I've tried googling and looking at archives but I can't figure out how to reinstall.

i'm moving my web root back to /var/www and just want to get munin working again.

HELP!
Reply With Quote
Sponsored Links
  #2  
Old 21st May 2008, 02:41
jdkullmann jdkullmann is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: NYC
Posts: 24
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to jdkullmann Send a message via Skype™ to jdkullmann
Default

Let me add that I believe it's because I manually removed files with munin in their name that is causing my problems. However, i didn't think the standard debian install would include munin files. I hope not.

apt-get install munin-node currently gets this error:
...
Setting up munin-node (1.2.5-1) ...
Initializing new plugins../var/lib/dpkg/info/munin-node.postinst: line 27: munin-node-configure: command not found
done.
...

So maybe what I'm asking is how do I get munin files that are not part of the munin pkgs reinstalled (I guess there must be some).

thanks
Reply With Quote
  #3  
Old 21st May 2008, 14:15
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Remove munin-node like this:
Code:
apt-get remove --purge munin-node
Then install it again.
Then make sure you use the right directory as htmldir in /etc/munin/munin.conf, and that you chown that directory to munin:munin (see http://www.howtoforge.com/server_mon...it_debian_etch ).
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #4  
Old 21st May 2008, 15:10
jdkullmann jdkullmann is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: NYC
Posts: 24
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to jdkullmann Send a message via Skype™ to jdkullmann
Default

OK I did that. htmldir (and everything) left stock. perms on /var/www/munin

drwxr-xr-x 3 munin munin 4096 2008-05-20 20:30 /var/www/munin

When i access myserver.com/munin I only see this now

localdomain
localhost.localdomain :: [ Disk Network Processes System ]

and none of the graphs that are displayed as I click around are ever updated.
Reply With Quote
  #5  
Old 22nd May 2008, 12:03
falko falko is offline
Super Moderator
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lüneburg, Germany
Posts: 41,701
Thanks: 1,900
Thanked 2,741 Times in 2,575 Posts
Default

Any errors in your logs?
__________________
Falko
--
Download the ISPConfig 3 Manual! | Check out the ISPConfig 3 Billing Module!

FB: http://www.facebook.com/howtoforge

nginx-Webhosting: Timme Hosting | Follow me on:
Reply With Quote
  #6  
Old 22nd May 2008, 14:00
jdkullmann jdkullmann is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: NYC
Posts: 24
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to jdkullmann Send a message via Skype™ to jdkullmann
Default

There are two, one of which I can't figure out how to fix. This one I think will be fixed by rebooting which I will do now

2008/05/22-07:10:01 CONNECT TCP Peer: "127.0.0.1:52094" Local: "127.0.0.1:4949"
find: WARNING: Hard link count is wrong for /proc: this may be a bug in your filesystem driver. Automatically turning on find's -noleaf option.
Earlier results may have failed to include directories that should have been searched.


And this one I don't know how to fix - I've poked around but all the munin files here look just like the ones on another system of mine that is working. Here's the error

May 22 06:30:04 [28521] - Unable to update localdomain -> localhost.localdomain -> exim_mailqueue -> mails: No such field (no "label" field defi
ned when running plugin with "config").
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
munin permissions sjau HOWTO-Related Questions 10 17th April 2009 17:27
Munin graphs Sohail Khawaja HOWTO-Related Questions 7 8th January 2008 17:43
Munin & Monit Hans Server Operation 16 6th November 2006 17:38
SpamAssassin (lugin) with Munin edge Server Operation 4 18th August 2006 23:37
Extension for the monit and munin programs(tut from falko) ColdDoT Server Operation 7 4th May 2006 11:37


All times are GMT +2. The time now is 06:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.